USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волиняни можуть отримати чек, навіть купуючи в інтернеті

1 Грудня 2015 15:33
Продаючи товар через Інтернет, підприємці зобов’язані надавати фіскальний чек покупцю, – наголошують фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

Суб'єкти господарювання при продажі товарів у мережі Інтернет, повинні застосовувати РРО та видавати покупцю розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції. Ця законодавча вимога стосується і фізичних осіб - підприємців платників єдиного податку 2 та 3 груп (починаючи із визначеного Кодексом для кожної групи терміну), - звертають увагу в ГУ ДФС Волині.

Як відомо, раніше електронна Інтернет – комерція звільнялася від обов’язкової видачі розрахункових документів. Однак, як засвідчила практика, купляючи товар в Інтернет-комерсантів, споживачі досить часто потерпали від неналежної якості придбаної продукції. Не маючи на руках розрахункового документа, споживач не міг звернутися до суду із заявою про порушення його прав. Саме цю законодавчу прогалину сповна використовували виробники контрафактних та контрабандних товарів, - зазначають фахівці ГУ ДФС Волині.

Відтак, Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» було внесено зміни до Податкового кодексу та Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Метою цих змін є вдосконалення механізму застосування РРО та запобігання можливим порушенням з боку суб’єктів господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки за товари (послуги).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus