USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко і Кононенко пов'язані з офшором, який займається відмиванням грошей

29 Серпня 2015 08:00
Петро Порошенко і нардеп Кононенко пов'язані з офшором Intraco Management LTD, який займається відмиванням грошей, - повідомляє Politica-ua.

Президент України Петро Порошенко і перший заступник голови фракції «БПП» в парламенті Ігор Кононенко, якого також називають «смотрящим» по фракції, пов'язані з офшором Intraco Management LTD, через який регулярно проходять великі суми валютних коштів невідомого походження. Такі факти вдалося встановити завдяки документами, що опинилися в розпорядженні видання «Четверта влада».

У період з 2012 по 2015 рік компанія Intraco Management LTD здійснювала великі платежі у валюті й отримувала на свій рахунок великі обсяги валютних коштів. При цьому в платіжних дорученнях для зв'язку вказувалася електронна пошта самого Кононенка або пов'язаних з ним осіб. Крім того, з вказаного офшору переводили гроші на рахунок дочки Ігоря Кононенка - Дар'ї, а також оплачували обслуговування літака, на якому літає Петро Порошенко.

У 2012 році Intraco Management LTD перерахував 6600 швейцарських франків на рахунок готелю SOLALP SA у Швейцарії. У деталях платежу зазначено, що сума внесена за проживання Дар'ї Кононенко.


Вже в 2015 році той же офшор знову платив за проживання Дар'ї Кононенко за кордоном.
Іншим платіжним дорученням, в 2012 році, компанія Intraco Management LTD перевела офшорній компанії TRESMERE VENTURES LIMITED 70000 американських доларів. У цьому платіжному доручені вказана електронна пошта з прізвищем Кононенко - [email protected], на яку слід відправляти інформацію про переведення. При цьому адреса http://upi.com.ua/ в інтернеті належить сайту компанії «Укрпромінвест», якою володіли спільно Ігор Кононенко і Петро Порошенко. У 2012 році компанію реорганізували.
Пізніше, в 2014 - 2015 роках, пошта Кононенка в документах Intraco Management LTD більше не фігурує, проте замість неї вказано схожу електронну адресу, яка також має стосунок до «Укрпромінвесту» [email protected]. Це пошта Дар'ї Царегородцевої, яка є фінансовим директором офшорної компанії Intraco Management LTD.
Простежується між Царегородцевою і Кононенко й інший зв'язок. Раніше Дар'я Царегородцева та Ігор Кононенко входили в наглядову раду ПАТ «ПБК«Радомишль», яким до 2011 року володів Петро Порошенко, при цьому Кононенко був головою спостережної ради. У 2011 році Петро Порошенко, згідно з повідомленнями ЗМІ, продав пивзавод «Радомишль» російським бізнесменам, після чого Царегородцева і Кононенко звільнилися за власним бажанням.
Є і свіжіші докази зв'язку офшору Intraco Management LTD через Дарину Царегородцеву з президентом Петром Порошенко. Саме цей офшор оплачує витрати президента, пов'язані з авіаперельотами. У розпорядженні редакції також є лист Царегородцевої на фірмовому бланку Intraco Management LTD, в якому компанія обговорює умови оплати за борт OE-GBY, яким літає президент Порошенко.
У відкритих джерелах неодноразово вказувалося, що літак Cessna Sovereign з бортовим номером OE-GBY належить Петру Порошенко. Є й документальні підтвердження того, що український президент неодноразово літав цим літаком - це чеки, які отримали з аеропорту «Жуляни».
Характерно, що офшор Intraco Management LTD оплачував рейси літака Порошенко в червні 2014 року, коли Петро Олексійович вже був президентом України.
Крім того, як свідчать численні договори та платіжні доручення, які є в розпорядженні журналістів, компанія Intraco Management LTD вже в період перебування Порошенка на посаді президента, регулярно здійснювала платежі і отримувала на свої рахунки з рахунків інших офшорних компаній переклади розміром в 100, 200 і навіть 500000 євро. Видання публікує лише деякі з наявних документів, зауваживши, щоредакція має набагато більшу кількість примірників.
Перекази грошей іноді здійснювали за договорами позики, як це часто прийнято при проведенні офшорних операцій. Таку схему застосовують зазвичай в тих випадках, коли необхідно легалізувати кошти, отримані нелегальним шляхом. Зазвичай, щоб перевести гроші на рахунок офшорної компанії необхідно вказати призначення платежу, тобто перевести гроші за конкретну послугу або товар. Якщо ж йдеться просто про виведення з країни певної суми готівки (кешу), то тут найчастіше підписують договір позики, згідноз яким гроші віддають компанії ніби в борг і, звичайно, вже не повертають. Саме таким чином часто виводять на офшорні рахунки корупційні гроші українські високопосадовці.
Цікаво, що в якості директора Intraco Management LTD вказано певний Джеффрі Маджістрейт (Geoffrey Magistrate).

Цей самий чоловік раніше вже фігурував у відкритих джерелах, як старий бізнес-партнер Петра Порошенка. Ще в 2005 році в низці джерел публікували інформацію про те, що людина з таким ім'ям і прізвищем є американським громадянином, при цьому постійно проживає на Кіпрі і займається адміністрацією офшорних компаній для Порошенка.

Чиєю б не була компанія Intraco Management LTD, вона чомусь платить за обслуговування літака, на якому літає президент Порошенко і за відпочинок дочки депутата Ігоря Кононенка, якого Микола Томенко називає кандидатом на пост віце-прем'єра. Крім того, через неї проходять великі валютні кошти невідомого походження, що мають явні ознаки корупційних. Виникає логічне запитання - якщо Intraco Management LTD не є офшором президента Порошенка чи депутата Кононенка, то чому тоді оплачує їх потреби? Якщо ж це офшор Порошенка, то чому Президент України виводить гроші з країни за допомогою таких сумнівних операцій та не сплаує податків до українського бюджету?

Раніше у своєму інтерв'ю газеті «Сегодня» колишній голова СБУ Валентин Наливайченко вже заявляв, що певний «смотрящий» за фракцією БПП виводить з країни гроші за допомогою офшорних схем.

«Смотрящий» за парламентською фракцією щотижня проганяє через офшори по 500000 доларів» - говорив Наливайченко. При цьому він дав зрозуміти, що має на увазі Ігоря Кононенка.

Очевидно, справа вимагає ретельного розслідування, ймовірно, із залученням міжнародних організацій, зокрема ФАТФ, здатних отримати бухгалтерію офшорних компаній, а також встановити їх зв'язок з українськими високопосадовцями. Але вже зараз зрозуміло, що Україна очевидно знаходиться на порозі чергового гучного корупційного скандалу, в центрі якого можуть виявитися перші особи держави.

Адже якщо з'ясують, що сам президент використовує офшори для ухилення від податків і виведення валютних коштів з країни, то про боротьбу з корупцією і відмиванням грошей в Україні очевидно можна буде забути.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Дьодік Показати IP 29 Серпня 2015 08:21
Я не здивований. Досить подивитись на бігаючі очиці гідранта, щоб зрозуміти всю його брехливу сутність. Ну, а його (гідранта) дії на посту Президента говорять самі за себе - не виконано НІЧОГО з обіцяного перед виборами.
Микола до Дьодік Показати IP 29 Серпня 2015 11:07
Порошенку і Кононенку лопати в рукт і хай копають окопи
Анонім до Микола Показати IP 29 Серпня 2015 12:10
А зачем в этом случае копать окопы? Или боишься, что поляки при помощи американцев нападут?
Вячеслав до Микола Показати IP 29 Серпня 2015 12:52
Таки дійсно замість президента-гаранта отримали смердючого гідранта, баригу та злодія ...
Мафію геть Показати IP 29 Серпня 2015 08:23
Жиди при владі в Україні податки українські розприділяють для себе і споживають !!! А долар по 24 ? Ціни космічні !!! Жидо-масони обдирають українців нагло, брехливо і на війну на смерть відправляють простих людей !!! Їм війна на руку, цим євреєм - кулявлобовським і ново-житєйським !!!
Анонім до Мафію геть Показати IP 29 Серпня 2015 12:12
Не забывай того, что капитал, тем более - бандитский, не знает национальностей.
33 квартал до Мафію геть Показати IP 29 Серпня 2015 16:08
А далеко ходить не надо,Луцком и областью кто правит?Я не вижу ни одного еврея....делайте выводы,панове!!!
ку Показати IP 29 Серпня 2015 09:20
Слава Україні!!!
куріку до ку Показати IP 29 Серпня 2015 11:15
коментар було видалено
Іван Показати IP 29 Серпня 2015 09:27
ДО сайту. Оце так новину відкрили! У нас вся верхівка влади так живе. Не констатуйте факт, а робіть щось, щоб такого не було. А щоб такого не було в державі несіть людям добро і правду, іншими словами почніть із себе.
Дьодік до Іван Показати IP 29 Серпня 2015 10:18
Сайт не правоохоронний орган - він не може притягувати до відповідальності злочинців, він може і повинен інформувати громаськість про злочини влади. А ми громадськість, не повинні обирати у владу різне лайно. Каюсь, на останніх виборах я теж голосував за нинішнього гідранта.
Шоколад Показати IP 29 Серпня 2015 09:33
Гіршого президента, ще в історії України не було.Підлабузник Путіна і ганчірка
Анонім до Шоколад Показати IP 29 Серпня 2015 12:14
Только почему то ему на днях вправляли мозги Меркель и Оланд, а не Путин.
опа до Шоколад Показати IP 29 Серпня 2015 14:13
Гіршим був тільки ющенко, який все про*рав((( А він його кум!
123 Показати IP 29 Серпня 2015 09:43
А чего тут такого? Как говорит наш дорогой шеф, время-деньги. Когда видишь деньги не теряй времени. Куй железо пока гарант!
СБУ Показати IP 29 Серпня 2015 09:57
У моржа ПОПа другий "залет" за тиждень, як він буде себе виправдовувати після зливу інформації головою апеляційного суду Чернушенко, який виклав своє відео-звернення до народу в ютуб, а тут на тобі ще одне.Яка УКРАЇНА, для моржів (морди жидівськи) святе власне збагачення, жити по новому, ось і живуть моржі по новому, а люди для них всього навсього раби.
Вацык Показати IP 29 Серпня 2015 10:34
За что, боролись, на то и напоролись !
Ігор Показати IP 29 Серпня 2015 10:51
А до чого тут сайт,він просто передрукував статтю,журналісти провели розслідування а далі вже компетенція прокуратури та суду,а про добро і правду то нам вж 70-т років розказували про добро і правду деякі досі відійти не можуть.
патріот Показати IP 29 Серпня 2015 11:14
Свого часу за такі "дії" влади люди на Майдан виходили, а зараз ще гірше для людей жити стало і тиша? Чи всі чекають інфи про золотий унітаз з батоном і тоді терпіння закінчиться? Так "золотого" нічого не буде, по іншому людей і державу грабують! Що ж ви за люди такі...:(
Анонім до патріот Показати IP 29 Серпня 2015 12:16
Нет печенюшек. Ибо владельцев печенюшек эта власть полностью устраивает. Нужно объяснять почему?
Волинь Показати IP 29 Серпня 2015 15:21
Порося і кролик скоро будуть як яник втікати з України, бо вже терпінню людей настає кінець. Як крали, брехали, продавали посади, так і продовжують і вважають народ України за останніх ідіотів. Зупиніться, пройдисвіти, покайтеся, бо можете не встигнути ! Слава Україні ! Народ переживе усіх президентів, прем"єрів і навіть депутатів ...
Анонім Показати IP 29 Серпня 2015 17:31
Не президент, а тюфяк
нда Показати IP 29 Серпня 2015 17:40
Українцям так і треба щоб їх хтось дер, бо без пана як без рук за ту....сть. Ми так завжди голосуєм за тих хто говорит вміє. Як там в приказці "бідні бо тупі, тупі юо бідні", в 2004 - 2010 р. життя і доллар нас не навчили,! Ну я думаю теперішні уроки ми на генетичному рівні запам'ятаєм.
edelveis Показати IP 7 Квітня 2016 18:58
Недавно зайшов у магазин РОШЕН і взяв 300 грам горошку (ізюм закатаний у сою) не звернув увагу на ціну. Та коли глянув на ярлик і побачив ціну адекватну до ціна 1 кг мяса. Ну що приїхали ----ПАН ГОРОШЕНКО. Скільки можна драти шкурку з українця. Ні в якому разі не допустити приватизацію в Україні державного майна при діючій владі!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus