USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прокуратура Луцька домоглася виплати півмільйонного боргу по зарплаті

31 Січня 2015 14:04
Торік, згідно з результатами перевірок, які здійснила прокуратура Луцька щодо невиплати працівникам підприємств зарплати, 2 кримінальні провадження з обвинувальними актами скеровані до суду.

Про це йдеться у звіті за 2014 рік прокурора Луцька Андрія Кучера, який він представив до розгляду депутатів міськради під час минулої чергової сесії.

Так, згідно з інформацією, під час перевірок у 2014 році, прокуратура Луцька виявила факти невиплати керівниками підприємств заробітної плати та прихованих трудових відносин.

Згідно з результатами перевірок розпочали 2 кримінальних провадження, які з обвинувальними актами скеровані до суду, внесли 6 подань. Відтак, до дисциплінарної відповідальності притягнули 4 посадових осіб, в тому числі 3 працівників органу контролю. Заборговану заробітну плату виплатили у сумі 541 тисяча гривень. До суду подали 7 заяв про видачу судових наказів на суму 68 тисяч гривень.

До слова, на Волині, за станом на грудень 2014 року, загальний борг із виплат зарплати сягав 10,8 мільйона гривень. В облдержадміністрації фіксували збільшення боргів саме на економічно активних підприємствах. Приміром, через невиплату «кровно зароблених» в Луцьку протестували працівники ВАТ «Електротермометрія». А потому відбулася зустріч колективу заводу з директором, яка ледь не закінчилась бійкою.

Крім того, з-поміж луцьких підприємств, досі боргує зарплату своїм працівникам ЛПЕ. Зі слів керівника підприємства, заборгованість за вересень-грудень сягає 4 мільйонів з податками.

Нагадаємо, нещодавно голова ОДА Володимир Гунчик назвав доповідь директора Луцького підприємства електротранспорту Анатолія Тимощука, щодо стану виплати зарплати працівникам підприємства, піаром.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
сніг Показати IP 31 Січня 2015 14:21
коментар було видалено
маша Показати IP 1 Лютого 2015 00:38
коли почнеться люстрація банд угрупування - прокуратури!!!!
АНТИБЮРОКРАТ Показати IP 2 Лютого 2015 17:09
Толерантним рабам можна взагалі зарплату не платити.Мовчатимуть і ходитимуть далі на роботу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus