USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Прийняли зміни до бюджету Волині

21 Листопада 2014 13:35
Тривалу дискусію депутатів облради викликав проект змін до обласного бюджету.

Про це йшлося під час 31 сесії облради 21 листопада.

Під час обговорення проекту рішення дехто з депутатів звернув увагу на те, що бюджетна комісія облради не погодила капітальні видатки. Так, Борис Загрева зауважив, що не голосуватиме за капітальні видатки, які потребують проведення тендерів, адже провести їх цьогоріч технічно неможливо через брак часу.

Святослав Кравчук запропонував не голосувати за міжбюджетні трансферти, а рішенням сесії доручити голові ОДА, за погодженням з бюджетною комісією, провести розподіл додаткової дотації відповідно до рішення, яке ухвалить комісія, з наступним затвердженням під час сесії облради.

Борис Загрева пропонував зняти з розгляду усі зміни до бюджету, окрім 700 тисяч гривень, що спрямовують на допомогу учасникам АТО (розподіливши по 35 тисяч за районами) та питань заміни котлів (впровадження енергозберігаючих технологій).

Директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк зазначив, що пропозиції щодо змін до обласного бюджету розподілили за трьома групами. У першій – видатки у розмірі 6, 164 мільйона гривень за роботи, виконані в попередні періоди і досі неоплачені, які підтверджені актами фінінспекції. У другій – видатки на роботи щодо енергозбереження у розмірі 1, 287 мільйона, у третій – фінансування об’єктів, що перебувають на стадії завершення (наприклад, капітальний ремонт дитячого відділення обласного протитуберкульозного об’єднання на вулиці Львівській у Луцьку).

На це Борис Загрева зазначив, що не голосуватиме за «капітальні видатки минулих років, які зроблені попередньою владою».

Святослав Кравчук зауважив, що будували об’єкти волинські фірми, тому, у випадку виявлення порушень, у них пізніше заберуть кошти. Він закликав проголосувати за зміни до бюджету та дозволити «людям отримати зарплату перед новим роком».

Також жваву суперечку викликав пункт про ремонт Волинського інституту післядипломної освіти. Так, Івана Смітюха обурило, що це «бездарне використання коштів».

На його думку, витрачати гроші на ремонт вестибюлю закладу під час війни – не на часі.

Після тривалої дискусії депутати Волиньради усе ж проголосували за зміни до бюджету області, врахувавши пропозицію Святослава Кравчука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus