USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рейдерське захоплення прибуткового підприємства «Волиньторф» триває

22 Серпня 2013 14:39
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едурд Ставицький призначив нового директора ДП «Волиньторф» Олександра Шульгу без погодження з головою Волинської ОДА. Думку трудового колективу підприємства, що виступав категорично проти зміни директора ДП «Волиньторф», столична влада теж цинічно проігнорувала. Про це повідомили у прес-службі Луцької міської організації ВО «Свобода».

Так, у відповіді на депутатське запитання Миколи Давидюка за підписом заступника голови – керівника апарату Волинської облдержадміністрації Станіслава Ющика йдеться про те, що наказом Е. А. Ставицького, міністра енергетики та вугільної промисловості України, на посаду директора державного підприємства «Волиньторф» 19 червня 2013 року призначено Шульгу Олександра Андрійовича, який із березня 2013 року виконував обов'язки директора.

«Це призначення проведене без погодження з головою обласної державної адміністрації, що суперечить вимогам чинного законодавства», – констатують у Волинській ОДА.

«Міністром проігноровано аргументовані подання голови обласної державної адміністрації та рішення колегії облдержадміністрації щодо продовження дії контракту з Киричиком Іваном Мироновичем на посаді директора ДП «Волиньторф».

Так, ще 11 лютого 2013 року, до закінчення контракту з Киричиком І.М. (22 лютого 2013 року), Міністерству енергетики та вугільної промисловості України голова облдержадміністрації направив лист з пропозицією переукласти з ним контракт. Пропозиція лишилась без відповіді.

На розширеному засіданні колегії облдержадміністрації, яке відбулося 25 квітня цього року, прийнято рішення рекомендувати голові облдержадміністрації повторно внести на розгляд Міністра енергетики та вугільної промисловості України кандидатуру Киричика І. М. для призначення на цю посаду. На виконання цього рішення в той же день до міністерства надіслано відповідний лист та копію рішення колегії. За станом на 7 серпня 2013 року відповідь із міністерства не надходила.

Про порушення Міністерством енергетики та вугільної промисловості України вимог статті 5 Указу Президента України від 24 травня 2013 року № 307 «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території», а саме призначення без погодження з головою обласної державної адміністрації директором ДП «Волиньторф» Шульги O.A., проінформовано Адміністрацію Президента України та Кабінет Міністрів України», – пишуть у Волинській ОДА у відповідь на депутатське запитання свободівця.

Думку працівників промислового об'єкту, котрі виступали за призначення на посаду директора ДП «Волиньторф» Івана Киричика, столична влада теж цинічно проігнорувала.

Тепер уже цілком очевидно, що рейдерське захоплення державного підприємства «Волиньторф» триває. Логічно припустити, що надалі слід очікувати подальших дій нового керівництва ДП «Волиньторф», спрямованих на цілковиту заміну управлінської команди підприємства і навіть структури його власності.

Аби цього не допустити, народний депутат України Анатолій Вітів ще 28 лютого 2013 року зареєстрував у Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (щодо включення підприємства «Волиньторф» до переліку об'єктів, що не підлягають приватизації)».


ЧИТАТИ ЩЕ: «ВОЛИНЬТОРФ» ПРОДАЄ ВІДХОДИ ПО СОБІВАРТОСТІ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навін Показати IP 22 Серпня 2013 17:57
Там радником директора працює Дубняк Дмитро, а його тесть начальником по збуту, обох вигнали з Луцьктепло.
Знаючий до Навін Показати IP 22 Серпня 2013 18:15
працюють?.. голосно сказано!)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus