USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Росія може поступитися ціною на газ

24 Травня 2013 18:42
Поступок Україні щодо ціни на російський газ у разі «можливості втрати контакту» не виключає президент Російського газового товариства Валерій Язєв.

Про це він сказав у п'ятницю на прес-конференції в Москві, - повідомляє УНІАН.

«Ринки шкода втрачати, і ніхто не говорить, що це добре, але якщо будуть перешкоди непереборної сили, хто ж їх перестрибне. Це переговорний процес, це бізнес і ризики», - зазначив він.

«Я підтримую «Газпром», що він, скільки може, тримає (для України) високу ціну і одержує нормальний прибуток, а якщо з'являється можливість втрати контракту, тоді трохи поступляться у ціні», - сказав Язєв.

За його словами, така бізнес-логіка властива при торгівлі не лише газом, а й іншими товарами.

При цьому він підкреслив, що Росія співробітничає дуже активно з Україною з газових питань.

Язєв нагадав, що Україна є одним з найбільших споживачів російського газу, через яку також здійснюється транзит до Європи.

«Ми співпрацюємо постійно, пропонуємо варіанти – обмін активами між «Газпромом» і «Нафтогазом», ми готові разом з Україною експлуатувати її газотранспортну систему, у нас є ще ціла низка спільних програм», - сказав Язєв і додав, що така співпраця здійснюється лише там, де відповідає національним інтересам Росії.

Зауважимо, Кабінет Міністрів 23 травня затвердив прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу в Україні на 2013 рік з об'ємом імпорту 27,3 мільярда кубометрів.

Згідно з документом, надходження газу поточного року від російського газового монополіста компанії «Газпром» становитимуть 18 мільярдів кубометрів, від компанії Ostchem, підконтрольної українському бізнесмену Дмитру Фірташу, - 8 мільярдів кубометрів, від німецького газового трейдера RWE Supply & Trading - 1,3 мільярда кубометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus