USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Росіяни хочуть відновити закинутий санаторій на Волині

21 Жовтня 2013 11:17
Санаторієм-профілакторієм «Журавичі», що перебуває на балансі в державного підприємства «Колківський лісгосп», зацікавився російський бізнес. Отож, санаторій, який не функціонує уже більше 10 років, може отримати інвестора і відновити роботу. Про це заявив голова Волинської обласної ради Володимир Войтович під час засідання інтерактивного прес-клубу Волинської ради у редакції газети «Волинь-нова».

Волинські Новини повідомляли раніше, що у 2006-у у санаторій «Журавичі» прийшов інвестор, який за період оренди підвів освітлення, очистив свердловини з мінеральною водою, зробив проект з реконструкції. Як він відмовився від оренди і чи випадково закінчився її термін – не відомо.

Як сказав Володимир Войтович, здійснити необхідні фінансові вливання у волинський заклад та відновити його роботу можуть росіяни.

«Цим закладом зацікавився російський бізнес. У Журавичах є лікувальні грязі і мінеральна вода, тому в перспективі туди може прийти інвестор. Ще у лютому 2010 року обласна рада своїм рішенням дала згоду прийняти в обласну комунальну власність санаторій-профілакторій «Журавичі». Треба офіційно звернутися до начальника обласного управління лісового і мисливського господарства Богдана Колісника, щоб поклопотався про передачу закладу територіальній громаді», - заявив він.

Нагадаємо, санаторій «Журавичі» розрахований на 55 пацієнтів. «Тут мали роботу 60 наших жителів. Якби відновити роботу цього закладу, то до нас їхали б лікуватися люди з усієї України», - сказав сільський голова села Журавичі Ківерцівського району Леонід Лукашук.
ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКА ВЛАДА ЩЕ 10 РОКІВ НЕ ВІДДАСТЬ САНАТОРІЇ. ФОТО
До слова, санаторій працював, трохи більш як десятиліття і припинив роботу у 1998 році і А ще раніше, до цілющого журавичівського джерела поспішало навіть панство із Варшави та Кракова. Адже така мінеральна вода є хіба у Карлових Варах та у Грузії. Згідно даних Державного управління екології та природних ресурсів у Волинській області, вода журавичівського родовища – хлоридно-натрієва, з підвищеною мінералізацією, з домішками брому, йоду та радону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я Показати IP 21 Жовтня 2013 11:26
Так як "відновили" шовковий комбінат і нафтопереробні заводи?
Макар Показати IP 21 Жовтня 2013 14:18
Якщо до справи візьметься російський бізнес-запий ту справу холодною водою(можна хлоридо-натрієвою)
За добросовісних працівників Показати IP 22 Жовтня 2013 19:03
"...санаторій «Журавичі» розрахований на 55 пацієнтів." Тут мали роботу 60 наших жителів. Добре працювали. Може знову розраховують стільки ж працівників влаштувати. При тому що 55 чол. - це при максимальному заповненні. Добрий бізнес. Не дивно що закрився цей санаторій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus