USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ще одне джерело для отримання газу з'явилось в України

3 Травня 2013 17:13
Ще одним реверсним потоком через Словаччину буде отримувати європейський газ Україна з 15 травня.

Про це заявив міністр палива та енергетики Едуард Ставицький в Брюсселі на прес-конференції, яка відбулася під час дводенного міжнародного круглого столу високого рівня з питання українського газового ринку.

«Я звернувся за підтримкою до європейського комісара (Гюнтер Оттінгер) про відкриття нового реверсного коридору через територію Словаччини. 15 травня буде запущений тестовий режим і проведений тестовий обмін даними по черговому реверсного шляху з Європи в Україну і України в ЄС», - повідомив він.

Крім того, за його словами, українська сторона очікує також реалізації першого етапу модернізації української газотранспортної системи.

«Мова йде про суму $ 550 мільйонів, з яких 240 мільйонів - це кошти НАК Нафтогазу «і 310 мільйонів - кошти міжнародних фінансових інституцій», - сказав Ставицький.

Окрім того, як зазначив міністр, в Україні очікують нових проектів, а саме, «підписання договорів».

«Перший ми підписали у січні з Shell і зараз, максимум, протягом двох місяців будуть підписані ще два контракти з Шеврон і пулом компаній, очолюваним «ExxonMobil». Ці дії націлені на забезпечення внутрішнього ринку газом», - розповів український міністр.

Нагадаємо, завершити реформування НАК «Нафтогаз України» уряд України планує до кінця 2014 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus