USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Сільським мешканцям Волині дадуть кредити для будівництва

26 Січня 2015 08:00
Понад 13 мільйонів гривень заклали в обласний бюджет 2015-ого року для надання довгострокових кредитів мешканцям села.

Про це йшлося під час позачергової 32-ї сесії обласної ради, 23-го січня.

Обранці громади ухвалили проект рішення «Про внесення змін до обласної цільової програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2012-2017 роки».

Згідно з проектом на 2015-й рік заклали 13 мільйонів 150 тисяч. Ця сума сформована з коштів державного бюджету – 5 мільйонів 500 тисяч гривень, фінансів обласного бюджету – 5 мільйонів 500 тисяч гривень і грошей з районних бюджетів – 2 мільйона 150 тисяч гривень.

Зауважимо, що не менші суми коштів заплановані на програму «Власний дім» у 2016-ому й 2017-ому роках.

У затвердженому проекті рішення вказано, що надання довгострокових пільгових кредитів сільським мешканцям під 3 відсотки річних передбачене для:

1) будівництва, добудови та реконструкції житла;
2) будівництва господарських споруд;
3) підведення інженерних мереж (газифікація, водо- та електропостачання);

Контроль за виконанням цього рішення поклали на постійну комісію обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучани Показати IP 26 Січня 2015 08:14
Знову готуються розкрадати народні кошти. Обласний бюджет не є банк.
Ріелтор до лучани Показати IP 26 Січня 2015 10:18
Будуть піднімати села: Липини, Тарасів, Рованці...
Оля Показати IP 26 Січня 2015 10:29
В обласному бюджеті на зарплати освітянам і медикам ,простим медсестрам, бо лікарі-хабарники вже накрали вище головинема грошей, а давати кредити будуть самі собі. Багаті побудують собі ще по третій вілі, а кредити і не будуть віддавати,точно атк буде.Це вже було не раз.Що твориться, а не бояться,що почнуть бити,як у Маріупілі, і що їх віли підуть з вітром.
я Показати IP 26 Січня 2015 12:15
цікаво, на село Романів ці кошти теж розраховані?треба в сільській раді запитати...
Як це вяжеться із ци Показати IP 26 Січня 2015 13:03
Вже невдовзі гроші українців на приватних депозитних рахунках можуть перейти до державного бюджету. Такі заходи передбачені в новому законопроекті «Про фінансову систему України в особливий період», який розробили в Кабміні. Згідно з цим законопроектом, у випадку введення воєнного стану і запровадження мораторію на виплату банківських депозитів, кошти клієнтів банків, покладені на депозитні рахунки, можуть перейти в держбюджет. До того ж, частка, яку забиратиме держава, встановлюватиметься самим Кабінетом Міністрів. У випадку передачі коштів, їхні власники отримують державні цінні папери як гарантію повернення вкладів. «Передбачені цим Законом обмеження прав і свобод людини і громадянина можуть бути застосовані у строк з моменту оголошення рішення про мобілізацію (крім цільової) або доведення його до виконавців стосовно прихованої мобілізації чи з моменту введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях до оголошення Верховною Радою України за поданням Президента України укладення миру», – зазначається в прикінцевих положеннях законопроекту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus