USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Схеми, за якими керівники ДСНС крали держкошти

28 Березня 2015 14:30
Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко оприлюднив корупційну схему, за якою діяли екс-керівники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Відповідний документ Геращенко виклав у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

Нагадаємо, 25 березня, під час засідання Кабінету Міністрів правоохоронці заарештували голову ДСНС України Сергія Бочковського. Уряд звільнив всіх голів Державної служби з надзвичайних ситуацій у регіонах. Натомість у Волинському управлінні ДСНС не коментують звинувачення керівництва у корупційних діях, мовляв, наказу про відсторонення очільника ще немає.

"Схема крадіжки грошей в ДСНС. Як кажуть - оцініть красу гри.

Фірми, які постачають паливо для потреб ДСНС, змусили підписати контракт на оплату консалтингових послуг з офшорною компанією "Fevrier.inc".

Чи ми з Вами повіримо, що скупі українські підприємці - бензинщики, з власної волі погодилися платити грошики за якісь там консультаційні послуги по роботі з ДСНС?

Далі офшорка - "Fevrier INC". Перераховувала частину коштів на іншу офшорку - "Apply Generation AG", а та, своєю чергою, відкрила в Банку Кіпру персональні рахунки на імена громадян Бочковського і Стоєцького.

Попросту кажучи, хлопці думали, що якщо вони будуть отримувати гроші через дві офшорки зареєстровані на підставних осіб-іноземців, то про це ніхто не дізнається і за цим ніхто не простежить. Не вийшло!

Особисто у мене викликає здивування бажання окремих працівників Генеральної прокуратури у справі Бочковського, бачити смітинки в очах у слідства МВС у настільки резонансній справі, і водночас не помічати колоди в своїх очах у справах про "вишки Бойка", закриття справ по міністрах Януковича - Злочевському і Ставицькому, дивне зволікання з арештами майна та навпаки з перегонами на перегонки із зняттям арештів на рахунки сімейки Арбузова та інших, ще більш резонансні злочини.

Так, наприклад, знадобився цілий рік, звернення Верховної Ради і призначення третього після Майдану Генерального прокурора для того, щоб нарешті пред'явити підозри 76 зрадникам Батьківщини - депутатам ВР АРК Крим, які рік тому голосували за анексію Криму.

Однак я впевнений, що у Генерального прокурора Віктора Шокіна, поки є достатньо довіри народу України та обраних ним депутатів Верховної Ради та президента, для того, щоб розгребти ці корупційні Авгієві стайні і роздати кожній сестрі по сережці, не дивлячись на опір системи кругової поруки і кумівства.

МВС свою роботу з розкриття схеми корупції в ДСНС виконало, не дивлячись ні на що.

Матеріалів для прийняття рішення про запобіжний захід Бачковському і Стоєцькому, а також для проведення подальшого слідства у справі - більш ніж достатньо!

Тепер потрібна така ж принципова позиція від прокуратури і суду.

Якщо принциповості у суддів і прокурорів не буде - то не буде і справжньої боротьби з корупцією.

П.С. Так, мало не забув, зараз з Бачковського і Стоєцького, різного роду правозахисники та прирівняні до них особи, почнуть з екранів телевізорів і інтернет сторінок, ліпити образ жертв режиму, в'язнів совісті і борців з корупцією. Гроші ж не пахнуть, як колись сказав один Римський імператор", - написав Геращенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Штефан, Луцьк Показати IP 28 Березня 2015 14:41
Тепер гроші потечуть в інші правильні кишені. Товстий Геращенко знає у які!
Анонім до Штефан, Луцьк Показати IP 28 Березня 2015 15:28
От цікаво тебе побачити, чи ти товста.
Петро Показати IP 28 Березня 2015 14:42
А на митниці і в податковій чому схеми є? Хіба мождуть так держслужбовці жити як живуть згадані? Чому їх не запитуюють де набрали свої статки? Чи це знову показуха?
Куля Показати IP 28 Березня 2015 14:54
Кулявлоб призначав начальника ДМНС і за нього відповідає. Але хай пояснить як украв в держави 7.6 млрд сам же начальник фінінспекціі цього не виявив а встановили ревізори.
Анонім до Куля Показати IP 28 Березня 2015 15:31
Не гони пургу. Не він, а різні міністерства, підрозділи крали поза спиною прем'єра. От тепер він виведе їх (старйо корумповане) на чисту воду - це початок.
діма Показати IP 28 Березня 2015 15:26
Бред сивої кобили. Опіум для народу.
Владислав Показати IP 28 Березня 2015 16:59
Це тільки початок скільки ще корупції в податковій на митниці і у земельників
А Показати IP 28 Березня 2015 17:25
А волинський бос де в тій схемі?
Анонім до А Показати IP 28 Березня 2015 17:54
Ви сумніваєтесь?
Волинь Показати IP 28 Березня 2015 18:28
Будь-який дозвільний документ з пожарної служби коштував крім офіційної плати ще й хабаря. А що лучани вже забули, як дозвіл на відкриття Порт-сіті затягнув на кількамільйонний хабар ? І де ті, що взяли хабар ? Де ті , що давали хабар ? Систему треба міняти, а не морди !
Анонім Показати IP 28 Березня 2015 19:27
Что самое интересное, несмотря на показательный арест этих ребят, Киевский суд отказал прокуратуре оставить подозреваемых под предварительным заключением. Иными словами, это либо чистая показуха либо прокуратура абсолютно не умеет работать. PS. Я не утверждаю, что эти ребята белые и пушистые.
Відчинять міліція Показати IP 29 Березня 2015 08:44
Як на мене окозамилювання від ще більших зловживань ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus