USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Смерть побратима-«айдарівця» об’єднала собаководів Волині

18 Вересня 2014 13:58
У бою під Луганськом поранений у ноги айдарівець Олег Михайлов, псевдо «Серапатист», підірвав себе гранатою, аби не потрапити в лабети бандитів. Щоб пам’ять про героя не згасала, голова облорганізації Федерації мисливського собаківництва України Ігор Жмурко організував змагання, а зібрані пожертви передали осиротілій родині Олега Михайлова: не тільки захисника Вітчизни, але й у мирному минулому – чудового собаковода!, - інформує Волинська газета.

Ідею таких мисливських перегонів подав ковельчанин Анатолій Кондратюк, тож Ігор Жмурко швидко організував позапланові змагання з випробовувань на підсадного борсука у малому вольєрі, що на території Торчинського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ».

Свого часу ініціатором його будівництва виступив тодішній голова ВОО ФМСУ Віктор Дрокін, який на 11 гектарах орендованих в облуправління лісового та мисливського господарства разом з однодумцями зумів створити унікальний куточок для розведення диких свиней. Із часом тут стали проводити змагання мисливських собак.

– Олег Миколайович був активним учасником Майдану, пішов добровольцем у батальйон «Айдар», був розвідником-снайпером, – розповідає Анатолій Кондратюк. – Дуже хоробрим. Завдяки йому вдалося полонити 70 сепаратистів.

На нього оголосили полювання, але це не лякало героя. У мирному житті був таксистом, членом УТМР, захоплювався мисливським собаківництвом, тримав двох собак породи дратхар, любив полювати на водоплавну птицю.

Загинув під Луганськом... Його тяжко поранили в обидві ноги, щоб не здатися у полон, волинянин підірвав себе гранатою. В героя в селі Дерно Ківерцівського району лишилися дружина Лариса і син Вадим.

Товариство знову й знову пригадує, яким був 46-літній Олег Михайлов. Фотографуються на пам’ять. А Ігор Жмурко оголошує, що разом вдалося зібрати 5000 гривень, які вирішили передати сім’ї загиблого героя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сукі з Айдаром Показати IP 18 Вересня 2014 14:27
Підтримаемо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus