USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Тендер на «хімію» для луцького басейну – скасували

23 Лютого 2017 17:06
Результати закупівлі хімічних препаратів для очищення води в басейні СДЮШОР плавання скасували.

Про це стало відомо під час прес-конференції заступника міського голови Юрія Моклиці 23 лютого.

Посадовець повідомив, що тендер скасували через корупційні ризики. Зокрема, з його слів, на тендер подалися три фірми: ТОВ «Влада Еко» (150 тисяч гривень), ПП «Аквастандарт» (135 тисяч гривень) та ТОВ «Волиньхімконтроль» (360 тисяч гривень).

Пропозицію ТОВ «Влада Еко» відхилили, бо підприємство подало недостовірну інформацію щодо сплати податків та зборів.

Тендер виграла фірма, яка запропонувала найнижчу ціну. Але в оголошенні про тендер, виявилося, передбачено концентрат гіпохлориду натрію марки Е. А ТОВ «Аквастандарт» запропонував розчин марки А.

Зі слів посадовця, наразі ніхто не довів, що хімія марки Е, краща за марку А, адже головний результат – певні показники води: прозорість, твердість, pH. На жаль, замовити послугу очищення басейну і доведення води до необхідної якості. Тож тендер вирішили скасувати. Для цього знайшли юридичні причини: учасники подали не всі потрібні документи. Натомість директор басейну прагне, щоб у басейн купували дорожчу хімію.

До слова, під час заходу стало відомо, що останній тиждень вода в басейні – непрозора. А близько року тому відвідувачі басейну скаржилися на якість води і висипку на шкірі. Останнім часом, переконує Юрій Моклиця, привозили хімію в немаркованих каністрах. Поки немає результатів тендеру директору пропонують продовжити договір на постачання хімії з тим, хто досі постачав препарати. Досі постачала хімію фірма «Славукр», а «Волиньхімконтроль» – це та ж сама фірма після перейменування. Чому директор не продовжує договір з попереднім постачальником до оголошення нового тендеру - питання.

На захід прийшов і депутат Костянтин Петрочук, який вважає, що марка Е – безпечніша. Тож в міськраді, переконує, готові платити більше за якісну хімію, адже там плаває чимало людей.

Натомість представник підприємства «Аквастандарт» переконує, що марка Е має нижчу концентрацію, її треба більше, ніж марки Е, крім того, термін придатності марки А – півроку, а марки Е – 1-3 дні.

В міськраді вирішили, що голосять новий тендер і детальніше сформують технічне завдання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 23 Лютого 2017 20:30
Рівень (організаторський, інтелектуальний, правовий, технічний) чиновників міськради невпинно наближається до нуля. Невже ні в кого в міськраді не хватає мізків правильно прописати в тендерній документації технічні вимоги до предмету закупівлі? Отак, почитаєш про них і згадуються знамениті слова Лаврова "Д..................."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus