USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Товарищ Байцим рассказывает сказки, - Столяр

30 Червня 2010 17:09
Проект рішення про передачу 70,42% акцій ВАТ «Луцьке авіапідприємство» комунальному підприємству «Дирекція з будівництва та введення в експлуатацію аеропорту Луцьк» визвав бурхливу дискусію серед депутатів облради.

Згідно з проектом рішення, 3 мільйони 418,2 тисяч акцій, номінальною вартістю 25 копійок кожна, повинні були перейти до комунального підприємства, яке очолює Василь Байцим. А також у рішенні йдеться про збільшення статутного фонду підприємства на 854 550 гривень. Нині фонд становить 280 тисяч.

Опісля депутатська конкурсна комісія у складі Василя Байцима, Бориса Загреви, Івана Карпомиза, Олександра Свириди, Олександра Хоміча та голови правління ВАТ «Луцька авіапідприємство» Ярослава Чисюка повинна була визначити умови використання майнового комплексу у селі Крупа та погашення заборгованості ВАТ «Луцьке авіапідприємство».

Голова робочої комісії Борис Загрева повідомив, що нині потрібно відновити аеропорт та «розібратися з майном Крупи, який не діє, так як немає сертифікату». Для цього необхідно передати акції комунальному підприємству. Воно створить тендерну комісію для визначення підприємця, який запропонує найкращий варіант використання майна в селі Крупа, щоб покрити збитки та видатки.

Рішення не було прийнято, бо отримало протест з боку депутатів. Зокрема, Сергій Слабенко зауважив, що рішення складено юридично неправильно. Адже майно перебуває в заставі податкової інспекції і розпоряджатися ним без дозволу податкового органу не вдасться.

Окрім цього, необхідно врахувати думку інших акціонерів підприємства, які є також власниками статного фонду.

Слабенко також вказав, що одночасно з передачею пакету акції не визначено, хто буде нести витрати, пов’язані з вартістю перереєстрації прав власності у реєстратора.

Також не зрозуміло, хто гарантуватиме, що товариство, яке набуде прав власності, є обмежене у самостійній реалізації акцій третій особам. Питання виникають і щодо складу комісії. Не зважаючи на те, що комісія складатиметься з членів облради, за законом права власності на акції передбачають й права управління до певного власника. Це стосується і формування складу комісій, - прокоментував Слабенко.

Борис Клімчук узагалі сумнівається в нагальності створення аеропорту.

«Треба дати відповідь на питання: хто і звідки куди летить, по якій ціні. Рейс «Луцьк-Київ» коштуватиме не менше 200 доларів. Полетять люди? Запитати у виборців: хто проти аеропорту? І я за, і ви за. Чому я не вступаю в дискусію, бо не маю відповідь на це питання… Це не є предметом розмови, така правда. Нехай підприємство буде, якщо ми не розвалимо те, що є, дамо охорону, то вже добре. Ви дискутували, я на Кобринчука (Віктор Кобринчук – генеральний директор ТзОВ «НЕП», яке бралося за будівництво сміттєпереробного заводу в селі Брище, - «ВН») дивився. Він бізнесмен і весь час ухмилявся», - прокоментував губернатор.

Бізнесмен Василь Столяр, натомість, прокоментував, що інвестори є. Але умови, які їм пропонують, зокрема, цим рішенням їх не влаштовують.

У виступі до «колег депутатів, які типу говорять правду», Столяр зазначив, що «товариш Байцим розповідає казки, так як привів аферистів. Або ми будуємо аеропорт, або ми його дерибанемо. Ви цим рішенням дерибанете власність.. Інвестора необхідно шукати без цієї всієї бутафорії… Ви купили акції по 50 копійок, а продаєте по 25».

Столяр повідомив, що півтора місяці тому до нього приходив Віктор Чорнуха з комерційною пропозицією будувати аеропорт, автовокзал та митний пункт на базі аеропорту. Не зважаючи на попередні домовленості, згодом Чорнуха від проекту відмовився, не пояснивши причин.

Василь Столяр зазначив, що готовий братися за будівництво аеропорту. Проте на тих умовах, які є зараз, а не згідно з оприлюдненим на сесії проектом рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
льотчик Показати IP 30 Червня 2010 18:25
короче Столяр хоче, щоб ы аеропорт йому выддали, як Шиба віддав «Авангард» на 1 рік за 1 гривню...
Бондар Показати IP 30 Червня 2010 18:35
Столяра влаштують умови коли аеропорт передадуть йому, а Луцьк - мені )))))
Лучанин Показати IP 30 Червня 2010 20:13
Столяр - людина дії. До речі, єдине достоїнство слизняка-Бондаря. Без нього налькович - нуль
Fanatka Показати IP 1 Липня 2010 10:46
А мені подобається Столяр. Він такий собі Дон Карліоне, харизма аж пре. Симпатюлька, тай годі
BRUS Показати IP 5 Липня 2010 11:10
нафіга в луцьку аеропорт, як сюди тільки 2 чи 3 поїзди заходять?! правильно каже Клімчук - "Треба дати відповідь на питання: хто і звідки куди летить, по якій ціні.." Чи це рентабельно, чи будуть до нас туристи перти чи цей аеропорт має працювати для когось особисто?! нафіга вкладати гроші в завідомо провальний проект? БУДУЙТЕ ДОРОГИ!!! МОСТИ!!! ДИТЯЧІ САДОЧКИ!!! і за вас будуть голосувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus