USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Троянди можуть подорожчати до 80 грн. за штуку

27 Серпня 2010 10:29
Виробники та імпортери квітів заявляють, що митні органи в 5 разів підвищили вартість оформлення квітів.

За словами генерального директора компанії «Украфлора» Олени Букало, 10 серпня митниця без пояснення причин підвищила вартість оформлення квітів у 3,6 рази, а з 16 серпня - в 5 разів, - повідомив 27 серпня УБР.

«Митні органи України без пояснення будь-яких було причин прийняли рішення про збільшення вартості товару, який вказаний в інвойсі, спочатку в 3,6 рази... потім у 5 разів», - сказала вона, додавши, що співробітники митниці не надають письмове підтвердження збільшення вартості оформлення квіткових вантажів.

Вона також повідомила, що, приміром, за вантаж в 1 автомобіль вартістю 39 тисяч євро вартість митних платежів зросла до 54 тисяч євро.

За оцінками Букало, через дії митниці вартість троянди в Україні може вирости приблизно до 80 гривень, ціна орхідеї Фаленопсис уже зросла з 80 до 245 гривень, орхідеї дендробіум - з 160 до 435 гривень.

Директор компанії «Інтерфлора-Україна» Анатолій Зачинський повідомив, що в серпні-вересні за вантажі з-за кордону з квітами його компанії доведеться переплатити близько 6 мільйонів гривень, які вона не зможе знайти.

Крім того, він повідомив, що виробники квітів вже відмовляються купувати у «Інтерфлора-Україна» цибулини, так як вирощені з них квіти стануть неконкурентоспроможними.

«Тюльпан, лілія і інші квіти стануть неконкурентоспроможними в порівнянні з квітами польського та голландського виробництва», - сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Читач Показати IP 27 Серпня 2010 10:41
А мені ромашки більш подобаються.
Квітникар Показати IP 27 Серпня 2010 11:27
Подякуємо Азарову та Тигіпко за нові реформи по підвищенню ціни на троянди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus