USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У ректора НАУ вилучили золоті злитки та мільйони готівки

27 Серпня 2016 12:44
Співробітники НАБУ та СБУ під час обшуку у колишнього виконувача обов'язків ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка знайшли 5 мільйонів гривень і 9 злитків золота. Про це повідомили у прес-службах НАБУ та СБУ.

«Під час слідчих дій (обшуку) за місцем проживання виконувач обов'язків ректора Національного авіаційного університету детективами НАБУ було вилучено готівки на загальну суму близько 5 мільйонів гривень (1,5 мільйона гривень, 50 тисяч доларів, 70 тисяч євро, 3 тисячі фунтів стерлінгів, інша валюта). Також вилучено 9 злитків золота масою від 2 до 20 грам», – йдеться у повідомленні НАБУ.

На фото, які опублікували силовики, видно пачки євро, доларів і гривень.
Як повідомлялося, Харченка затримали на отриманні хабара у 170 тисяч євро. У прес-центрі СБУ повідомили, що чиновник через посередника-адвоката вимагав гроші від професора. Тимчасовий виконувач обов'язків ректора і адвокат-посередник були затримані в робочих кабінетах після отримання частини сумою сто тисяч євро.

У свою чергу, в НАБУ повідомляють, що Харченко "вимагав 5 мільйонів гривень і додатково $ 50 тисяч за подальше безперешкодне відновлення на посаді за рішенням суду колишніх працівників університету та підписання наказів про їхнє призначення".

Сам Харченко заявив Громадському радіо, що справа проти нього сфабрикована, і що у СБУ немає доказів проти нього. Наразі він у лікарні.

Своєю чергою, у Міносвіти заявили, що звільнили Володимира Харченка від виконання обов’язків ректора Національного авіаційного університету. Таке рішення прийняли на підставі рішення комісії МОН з перевірки скарг і звернень громадян щодо Національного авіаційного університету 23 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
АС Показати IP 27 Серпня 2016 13:25
потрібно закрити всесь вуз всіх викладачів на вулицю тоді буде порядок будуть думати кого обирати
Сокіл В.М. Показати IP 27 Серпня 2016 14:56
Постійно вилучають великі суми , куди вони йдуть ??? Якби в бюджут, - ми фінансували б МВФ ...!!!
Лучанин до Сокіл В.М. Показати IP 27 Серпня 2016 16:28
А ви що не знаєте,що ці великі суми грошей не вилучають!В них немає права забирати гроші.СБУ лише знаходить, показує,задокументовує,фоткає,знімає на камеру,як доказ-доводить до відома прокуратуру,людей,ЗМІ-і все! а забирати-не забирають,не конфісковують і залишають власникові ті гроші,бо так закон тише.І це достовірна інформація!Якщо не вірите знайдіть в інтернеті-там все написано і пояснено!Отакі в нас закони!А ви що вірите,що вони в бюджет ідуть?Не будьте наївними!Там все схвачено і за все заплачено!
алла Показати IP 27 Серпня 2016 15:03
Ще б волинських перевірили. Беруть відкрито і рука не здригнеться. В прстого викладача СНУ будинок новий, авто нове, щороку відпочинок за кордоном. СОРОМ ЇМ ВСІМ
Ага до алла Показати IP 27 Серпня 2016 17:09
Що значить беруть?? Самі в карман залазять і беруть?? Беруть в того хто дає, а хто заставляє давати?? Ми самі шукаємо виходи на ту чи іншу людину, щоб дати, то чому йому не взяти?? Тепер питання чого ми даєм, одні хочуть, щоб дитина мала кусок пластику через 5 років з червоними буквами, другі, щоб дитина екзамен здала, бо із знаннями не дуже дружить, треті, щоб всунути дитину на престижний факультет, бо знання не дозволяють пройти туда чесно і т п. Звичайно, є випадки і багато, коли "ріжуть" спеціально бо не дав, але це вже наслідки вибудуваних відносин між викладачами і студентами, чи їх батьками. І для таких випадків є правоохоронні органи. Люди, та давайте вже дивитись правді у вічі, ми самі зробили цю систему і нам самим її виправляти, кожному особисто, в сторонці ніхто не відстоїться. Хабарників рівно стільки, скільки готових давати хабарі, тобто нас. Сором нам всім.
алла до Ага Показати IP 27 Серпня 2016 20:55
Реальний випадок коли дитина напівсирота здає усі предмети сам, а один викладач(ка) не хоче ставити і все. І робить все, щоб часу не залишалось на здачу повторно. І тільки в такому випадку дитина, яка до слова змушена підробляти, дає взятку. Схема. Тому, що викладачці потрібно ще літній будиночок добудувати і не задовго знову думати про відпочинок, бо ж напрацювалася. Бездушні істоти ті ЗДИРАЧІ , а не викладачі.
кіндрат Показати IP 27 Серпня 2016 15:11
деб*ли-депутати кричать що немає грошей в кожного з них є свої грішки потрусити депутатів прокурорів суддів ректорів-от вам і два річних бюджети україни не в європі шукайте кредитів а в високих кабінетах яйця в двері зажати-все розкажуть
Друг студента Показати IP 27 Серпня 2016 17:51
І це мабуть тільки в кабінеті... А вдома???
прокурору Показати IP 27 Серпня 2016 21:45
Коли уже Коцана будуть трасти?
до прокурору Показати IP 28 Серпня 2016 09:54
"трасти"-це як ???мабуть. якщо вчився хоч десь .то бідні батьки)
неук Показати IP 28 Серпня 2016 10:47
Мабудь всі ректори так мають,,,Хоч і доктор наук як Корсак але барабан без діплома
добряк Показати IP 28 Серпня 2016 23:54
вс нажитое непосильным трудом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus