USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку хочуть оновити світлофори за грантові кошти

10 Листопада 2016 11:46
Встановити світлофор на проблемному перехресті, де «лучани випробовують долю», пропонують в рамках програми транскордонного співробітництва.

Про це йшлося під час ознайомлення з роботою КП «Луцьксвітло» у рамках дня депутата 8 листопада.

Проект реконструкції світлофорного господарства міста подали у рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Про це повідомив директор КП «Луцьксвітло» Іван Кубіцький. Так, наразі у світлофорному господарстві міста використовують два види контролерів, які не поєднуються один з одним і влаштувати зелену лінію практично неможливо. Частина вмикається вручну, використовуються деякі контролери, які взагалі сьогодні заборонені до експлуатації. У проекті передбачили заміну 27 контролерів, що дасть можливість влаштування зеленої лінії, управління через комп’ютер, контроль за світлофорами та встановлення електронних табло і відеодетекторів руху. Один відеодетектор коштує 180 тисяч гривень. Наразі частина світлофорів у Луцьку є ламповими, частина – світлодіодними (управління якими можна здійснювати через комп’ютер).

Зі слів посадовця, потрібно модернізувати систему управління, до того ж, в проекті передбачене будівництво трьох світлофорних об’єктів. Перш за все йдеться про перехрестя вулиць Задворецької та Карпенка-Карого і В’ячеслава Чорновола.

Своєю чергою, депутат міськради Юрій Безпятко звернув увагу очільника «Луцьксвітла» на це проблемне перехрестя, де практично щодня трапляються ДТП. Зараз там зробили два пішохідні переходи, і, зі слів депутата, «люди випробовують долю», адже автівки рухаються з високою швидкістю.


Нагадаємо, що завдяки програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна планують замінити освітлення на п’яти вулицях та проспектах міста на економне світлодіодне. Окрім цього, у місті розробили проект нової святкової ілюмінації центральних вулиць. Водночас, майже три десятки вулиць Луцька досі лишаються без будь-якого освітлення. КП «Луцьксвітло» відчуває потребу в працівниках, насамперед, в електриках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петя Показати IP 10 Листопада 2016 15:03
Как же любят у нас "ГРАНТовые" деньги - будет что украсть, будет что "отсчипнуть" )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus