USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку хочуть «взятися» за боржників із сплати земельного податку

28 Квітня 2016 20:27
Вилучати земельні ділянку у підприємців, які систематично не сплачують земельний податок, пропонують у міськраді.

Про це йшлося під час сьомої сесії Луцької міської ради 27 квітня.

Із запитом до міського голови звернувся член фракції «УКРОП» Сергій Шкода. Він зазначив, що під час сесій неодноразово піднімали питання заборгованості з орендної плати. Він робив запит до Луцької ОДПІ, де надали перелік боржників. Так, за земельним податком боргують 6,5 мільйона гривень, за оренду землі – приблизно мільйон, фірми-банкрути – 1,5 мільйона. У місті є підприємства, які боргують 500-700 тисяч гривень.

Депутат просив надати роз’яснення з цього приводу, вжити заходів щодо погашення заборгованості зі сплати земельного податку та орендної плати, забезпечити координацію структурних підрозділів податкової інспекції, виконкомом, відділами та управліннями міськради, уповноваженими на здійснення функції розпорядження землями комунальної власності. Також він закликав вирішити питання щодо вилучення земельних ділянок у фізичних та юридичних осіб, які систематично не сплачують земельний податок, провести інвентаризацію земель міста з метою виявлення та вилучення надлишкових земель у підприємців, у тому числі визнаних банкрутами та укласти договори оренди з новими власниками.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинь чемпіон Показати IP 28 Квітня 2016 22:13
Відповідно до пп.14.1.147 Податкового кодексу України - плата за землю, це обов'язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності. Питання стягнення коштів підняте правильно, тому, що наповнення бюджету це щоденна робота держслужбовця, а не прикривання своїх годувальників. А хто готував проекти рішень про продовження оренди? А хто голосував за боржників? Якщо однією з підстав одностороннього розірвання договору оренди є несплата обов'язкових платежів то робити це негайно, або нехай платять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus