USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку колишня «котельня Кропиви» банкрутує з мільйонними боргами

5 Травня 2015 17:30
ТзОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» збанкрутувала з мільйонними боргами і тепер розпочато процедуру ліквідації товариства.

У Луцьку «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» більше відома, як колишня власниця котельні за адресою Карбишева 2, яка опалювала 40-ий та 33-ій мікрорайони міста, - інформує ПідПрицілом.

Раніше повідомлялося про те, що ТЗОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» продала приватну котельню, що є найбільшою у Луцьку, офшорній фірмі з Британських островів. Подейкують, що насправді ця фірма належить до корпорації Єремеєва та Івахіва «Континіум». І хоч котельні не стало, проте старі борги залишилися і віддавати їх, вочевидь, доведеться.

Як можна побачити на сайті Єдиного реєстру судових рішень, з тих пір представники НАК «Нафтогаз», або ж ДК «Газ України» мало не щомісяця їздили до Луцька, аби через суд «вибити борги» у «Східноєвропейської теплоелектрогенеруючої компанії». І згідно трьох рішень Господарського суду Волинської області «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» боргувала НАК «Нафтогазу» майже 54 000 000 гривень.

Враховуючи те, що така сума боргу перевищує 300 мінімальних розмірів заробітної плати, підтверджена рішенням суду і не погашена протягом трьох місяців після встановленого судом строку, а тому НАК «Нафтогаз» у січні цього року звернувся до суду із заявою про банкрутство боржника.

При цьому НАК «Нафтогаз» заявив вимоги лише щодо основної суми боргу, без штрафних санкцій та інфляційних витрат, що складають 35 751 668 гривень.

Після відкриття провадження по цій справі до Господарського суду надійшли заяви від:

- Спільного українсько-таджицького підприємства «Українська бавовняна компанія» на суму 11 018 000 гривень;

- ПАТ «Волинський шовковий комбінат» на суму 73 222 127 гривень;

- Управління Пенсійного фонду України в Луцьку в сумі 447 310 гривень;

- ТзОВ «Науково-виробниче, технічне бюро «ГЕОС» на суму 327 853 гривень;

- Луцької ОДПІ на суму 9 884 гривень;

- ПАТ «Волиньобленерго» на суму 1 036 369 гривень.

Крім того, ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз» до своїх вимог включила ще майже 30 000 000 гривень боргу, стосовно яких не відкривалися провадження у судах.

Невдовзі, суд розглянув заяви кредиторів «Східноєвропейської теплоелектрогенеруючої компанії», а арбітражний керуючий Валерій Григор’єв склав реєстр вимог кредиторів, у якому розподілив по черговості виплат усі заявлені вище суми боргу.

Тож наприкінці квітня головуючий суддя по справі Микола Шум затвердив реєстр вимог кредиторів, а сьогодні ухвалив про відкриття ліквідаційної процедури.

Зауважимо, що деякі з кредиторів мають спільних власників у тому числі й «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія».

Зокрема, Олександр Кропива є засновником «Науково-виробничого, технічного бюро «ГЕОС».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
дідо Показати IP 5 Травня 2015 17:44
Місто має шанс викупити котельню та навести лад з опаленням лучан.
баба до дідо Показати IP 5 Травня 2015 17:55
гантон кривицький віддав безоплатно котельню у статутний фонд спільного з кропивою підприємства, який разом з ярьомою наробив боргів, а тепер, звичайно, потрібно викупити цю котельню так за мільйонів 100 гриваків, і ще раз заплатити гроші в офшори. і буде вам щастя. місто не купить її, а продадуть новому кредитору на "аукціоні" у якому візьмуть участь лише дві фірми, думаю знаєте чиї, а котельня буде працювати і створювати нові борги, а далі по кругу: нове бункрутство і т.д.
дідо до баба Показати IP 5 Травня 2015 18:15
то давай дальше у холоді сидіти та дрискати слюною,що всі є злодіями.
Григорій Іванович до дідо Показати IP 6 Травня 2015 01:25
Дідо знову як в муку пукає! Та не показував би привселюдно свою дурість. За котельню компанія Кривицький і Ко заплатила державі нуль цілих і хр*н десятих копійки. Тупо вкрали.....А воно дає свої коментарі і пхає носа туди де мізки потрібні
опа Показати IP 5 Травня 2015 17:57
Так і стають окремі фізичні особи мільйонерами.
Ігор Єрем Показати IP 5 Травня 2015 18:09
Це не новина. У футболі це стандарт.
Мася Показати IP 5 Травня 2015 18:51
Кривицький продав котельню і нині всі мають проблеми. Попри все, лучани не сиділи зимою без тепла чи гарячої води. Так що поки не такі вже й великі проблеми.
Григорій Іванович до Мася Показати IP 6 Травня 2015 01:31
Цікаво за скільки? Хоч одну гривню отримав бюджет? Або хоч копійку? Тоді можна було б сказати - продав, дешево, але продав. А так тупо вкрав , на владному Олімпі неодин раз помінялись президенти, прем,єри, генпрокурори але правоохоронці роками обливаються то живою то мертвою водою не "помічаючи " крадіжки на десятки мільйонів грн.
Ланцелот Показати IP 5 Травня 2015 20:31
Кривицький не продав, а віддав задарма фірмі - засновниками якої були діти Кривицького А.Ф., Лучка М.Х, (керівник "Луцьктепло"), Кирильчука (заступника мера) , тобто ці **ки вкрали в міста котельню вартістю 1,5 млн.дол. - Інформація Кучеренка Миколи Андрійовича, опублікована у волинських ЗМІ на початку 2000-х років.
віталік каламбаха Показати IP 5 Травня 2015 21:16
акціонери ТзОВ не відповідають власним майном за боргами підприємства. тому підприємство запустять на процедуру банкрутства. усе ліквідне майно котельні, до процедури банкрутства, вже придбане спритними ділками, що почнуть з чистого аркуша. інші кредитори отримають паперові "рога і копита".
ВОНО Показати IP 6 Травня 2015 06:02
ну чому ви всі такі тупі???? ТЗОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» на даний момент має у власності лише кілька кімнат в приміщенні адміністративного корпусу бувшого шовкового комбінату. Ну і ще 3 крісла, 2 столи та одну шафу. Кропива вже давно з ким треба поділився, і тепер під гучні крики *Це перемога!!!!* оті крісла та столи конфіскують заради погашення збитків. Стандартна до речі схема для українських махінаторів.
лучани Показати IP 6 Травня 2015 09:00
У лучан є два варіанти. 1. Судитися декілька років на підставі крадіжки котельні, а за цей час все виріжуть на металобрухт. 2. Викупити швидко ,поки ціна на нерухомість є найнижчими.
Галя до лучани Показати IP 6 Травня 2015 14:52
Тіпа по понятіям 90х, вкрали машину - заплати викуп тоді повернуть?! Чоловіче ти мабуть в дитинстві з дуба впав......
Лучанин Показати IP 6 Травня 2015 11:29
Та все вже куплено!!! Котельня не є власністю кропиви, її в 2011році в нього віджав єрьома, ще й схему дерибану випитав. Обіцяв розплатитися по-понятіям, та до цих пір не заплатив кропиві те, що обіцяв. Тепер котельня Карбишева - це Західна теплоенергетична компанія і власність єрємєєва, яка вклала супер-вигідний договір з луцьктепло при директорі кирику і заступнику казлячек і гребуть гроші лучан лопатою. Попередники пішли з луцьктепла, та наступники василевські гідно продовжують їх роботу. Все це знає міська влада, та їх це влаштовує. ЧОМУ? А котельню на продаж ніхто не виставить і за борги не забере, бо це особиста власність єрємєєва. Лучанам нічого не світить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus