USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку пропонують створити комунальний ринок

28 Грудня 2016 19:48
Депутати зобов’язали виконавчі органи міськради розглянути питання про доцільність створення КП «Комунальні ринки». Окрім того, обранці громади затвердили звіт тимчасової контрольної комісії щодо ринків міста.

Про це йшлося під час 16-ї сесії Луцької міськради 28 грудня.

Так, депутати розглянули звіт тимчасової комісії міськради з питань врегулювання діяльності ринків на території міста Луцька. Звіт викликав у обранців громади чимало зауважень і доповнень.

Зокрема, член фракції «УКРОП» Микита Рабан зауважив, що у висновку не вказано, які виконавчі органи міськради повинні розглянути питання про створення комунального підприємства «Комунальні ринки». На його думку, фактично доведеться витратити два місяці на визначення цих виконавчих органів. Зі слів обранця громади, у коло питань тимчасової контрольної комісії якраз і входило визначення цих органів. Тож наразі сам звіт багато у чому теоретичний і незрозуміло, як його застосовуватимуть.

Депутат Олександр Волинець поцікавився, про виконання якої вимоги Антимонопольного комітету вказується у пункті звіту щодо ринку «Завокзальний». На що Андрій Козюра пояснив, що йшлося про перевірку, під час якої АМКУ встановив домінуюче заходження Волинської облспоживспілки на ринку, яке призвело до значного підвищення ціни оренди торгового місця для підприємців. Тож АМКУ надіслав лист у міськраду для вжиття необхідних заходів.

Своєю чергою депутат Павло Данильчук зазначив, що більшість зауважень тимчасової комісії є слушними, і звіт є «дорожньою картою» для виконавчих органів міськради щодо роботи з ринками. Він наголосив, що першим кроком повинна стати робота щодо лівої частини Центрального ринку та вулиці Замкової, де хочуть облаштувати паркувальні місця.

На що представниця асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу Тетяна Біскут зазначила, що нині підприємці поставлені в умови, за яких вдаються до всіх можливих дій, щоб забезпечити собі робочі місця. На її думку, проект рішення лобіює інтереси великих торговельних мереж, натомість невідомо, куди подітися 100-400 підприємцям, яким обіцяли надавати право на ведення діяльності до закінчення терміну договорів оренди.

Директор підприємства «Скорпіон-сервіс» Віктор Мохнюк повідомив, що був вражений проектом рішення щодо ринку «Скорпіон-сервісу» на вулиці Глушець, де йдеться про те, що на ринку недостатня кількість паркомісць. З його слів, нестача місць для паркування не може вважатися недоліком ринку і не має стосунку до торгових рядів фірми «Скорпіон-сервіс». Також він зазначив, що парковка перевантажена лише у час пік з 10 по 13 години, а решту часу використовується на 60%.

Натомість Андрій Козюра на це заперечив. Та зауважив, що наразі автівки там паркують на газонах, а поліцейські штрафують водіїв, тому не можна стверджувати, що проблем з паркуванням немає. Йдеться, мовляв, не про ряди «Скорпіон-сервісу», а про лівий бік Центрального ринку, де розглядатимуть доцільність продовження договорів оренди. Так, ділянка підприємця Л.Пахолка має цільове призначення саме для парковки, а не для ринку.

Окрім того, депутати не підтримали пропозицію Олександра Волинця вказати у документі про виконання ухвали Вищого адмінсуду щодо порушення регламенту під час голосування міськради у 2011 році за надання в оренду облспоживспілці на 25 років земельної ділянки Центрального ринку. Натомість, як зауважив Олександр Волинець, облспоживспілка вже протягом п’яти років незаконно користується ділянкою.

Своєю чергою, депутат Олександр Козлюк називав «мертвим телятком», яке доведеться викинути одразу після народження, пропозицію створення комунального підприємства, що займатиметься ринками. На що Андрій Козюра відповів, що у проекті рішення йдеться про те, що виконавчі органи зобов’язані розглянути питання про доцільність створення такого КП, а у випадку доцільності підготувати проект рішення про його створення.

Після тривалого обговорення та дискусії депутати усе ж підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Реаліст Показати IP 28 Грудня 2016 21:28
Чи може *депутат козлюк* йти проти облапхспілки,точно так,як і міський голова і ті,хто лякає підприємців *загрозою великих торгових мереж*.Насправді все доволі просто-замість копійок в міський бюджет за оренду землі облапхспілкою,можна мати надходження до нього в межах 20-30млн. грн щороку лише від господарської діяльності Центрального ринку ,як комунального підприємства(з однією ОБОВЯЗКОВОЮ умовою-щоб адміністрація не крала...)ЗБЕРІГШИ при цьому робочі місця підприємцям...Для цього необхідно-А)Щоб міська влада була справді зацікавлена.Б)Щоб депутатати ФАХОВО розібрались з доцільністю переходу ринків в комунальну форму,висновками(цифрами) підтвердили або заперечили наведені мною вище 20-30млн.грн..В)І НАЙГОЛОВНІШЕ -щоб громадськість не була байдужою.Тоді викинули б не *телятко*,а, нарешті діяча,який про нього *розглагольствує* ,йому подібних,хто з тих чи інших причин позбавляє місто надходжень,дозволяє тримати в постійній напрузі підприємців,робить,зрештою територію Центрального ринку.як частини історичної памятки -Старого міста-зоною безладу,смітника.На жаль,неодноразові пропозиції конкретної допомоги у вивченні і вирішенні цього питання міською владою ігноруються
Бе Показати IP 28 Грудня 2016 21:52
Створити нове КП. А де тут скорочення штату?
Підприємець Показати IP 28 Грудня 2016 22:26
Готуйте гроші . Або міська рада побудує за власні кошти там ТРЦ . Так як в Європі . Або продасть цю землю комусь хто зможе там побудувати ТРЦ . Ну і звісно оренда там буде так як в ТРЦ . Але ж це Європа . Виживе сильніший ну і в кого більше фінансів.
КЛВ Показати IP 29 Грудня 2016 11:02
Розiгнати треба всi базари. Бариги перепродують дорожче нiж в магазинах. У магазинi запчастини чи iнтернетi можна хнайти дешевше, мандарини i дешевшi i не перемерзшi. А на рахунок робочих мiсць то треба було добре вчитись не за хабар як вчились бариги та iх дiти.
Anat до КЛВ Показати IP 30 Грудня 2016 18:06
То піз..дуй в інтернет по молоко, сир та домашні яйця...
КЛВ до Anat Показати IP 30 Грудня 2016 23:53
Менi привозять домашнiй сир,молоко,яйця.....прямо до дому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus