USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку студентці виплатили 10 тисяч заборгованої стипендії

27 Серпня 2014 11:54
Понад 10 тисяч гривень заборгував луцький коледж своїй студентці, батько якої має стаж підземної роботи понад 15 років. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, прокуратура Луцька перевірила дотримання вимог Законів України "Про вищу освіту" та "Про підвищення престижності шахтарської праці".

Встановили, що у Коледжі технологій, бізнесу та права Східноєвропейського Національного університету імені Лесі Українки не виплачували стипендії неповнолітній студентці, яка була зарахована на навчання поза конкурсом у 2012 році як дитина батька, який має стаж підземної роботи понад 15 років. Дівчина, згідно з вимогами чинного законодавства, мала право на гарантовану виплату стипендії в розмірі прожиткового мінімуму з коштів державного бюджету, одначе, навчальний заклад її не нараховував.

На усунення виявлених порушень прокуратура було внесла подання керівництву навчального закладу.

Нині студентці уже нараховано та виплачено заборговану стипендію у розмірі понад 10 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ЗНАЮ! Показати IP 27 Серпня 2014 12:07
КОЛЕДЖ НЕ ЗАБОРГУВАВ...ЗАБОРГУВАЛА ДЕРЖАВА..ЯКА НА ЦЕЙ ВИД СТИПЕНДІЇ КОШТІВ НЕ ВИДІЛЯЄ, БО ВОНИ НЕ ЗАКЛАДЕНІ В ДЕРЖАВНИЙ БЮДЖЕТ....ТАКА СИТУАЦІЯ ПО ВСІЙ УКРАЇНІ...У ВСІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ...КРІМ ТОГО НЕМАЄ ЖОДНОГО МЕХАНІЗМУ ВИПЛАТИ ЦІЄЇ СОЦІАЛЬНОЇ СТИПЕНДІЇ...ЯК НАРАХОВУВАТИ ДАНУ СТИПЕНДІЮ, КОЛИ СТУДЕНТ НЕ МАЄ СЕРЕДНЬОГО БАЛУ 4.0 ПІСЛЯ ЗДАЧІ СЕСІЇ...?????
Церковна миша до ЗНАЮ! Показати IP 27 Серпня 2014 12:56
Прокуратурою у цьому випадку не вірно, із порушенням законодавства, визначено відповідача. Відповідно до чинного законодавства, позов повинен бути проти Держави, а не коледжу. У ст. 5 ЗУ "Про підвищення престижності шахтарської праці", на який ссилаються у цій статті, чітко вказано, що виплата такої стипендії має здійснюватись за рахунок ДЕРЖАВНОГО бюджету. Якщо працівники прокуратури, які готували цей позов, відкриють ЗУ "Про Державний бюджет України на ........ рік " (на будь-який поточний рік), і тицьнуть пальцем, де така виплата передбачена, то лише у цьому випадку такий позов буде правомірним. На сьогоднішній день така ситуація неможлива, тому що жодного року в Державному Бюджеті України такі виплати передбачені не були. У цій ситуації яка склалась, навчальні заклади змушені за рахунок урізання інших статтей видатків, виплачувати стипендії, які просто не передбачені у їх кошторисі, тому що суд однозначно приймає рішення на захист прав фізичної особи. Коледжі ж просто не мають можливості відстоювати свої права у апеляційному суді Києва, тому й змушені платити. А прокуратура звітує про гарну роботу, замість того щоб підняти питання на загальнодержавному рівні та змусити Державу відповідати за своїми зобов"язаннями.
знаю до Церковна миша Показати IP 27 Серпня 2014 13:10
100% підтримую...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 27 Серпня 2014 13:07
А податок то вирахують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus