USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ЖКГ підвищує плату за утримання будинків у Луцьку

21 Грудня 2016 11:50
Лучани більше платитимуть своїм ЖЕКам. Пояснюють це збільшенням плати за енергоносії, пальне та підвищенням мінімальної зарплати.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 21-го грудня.

Чому лучани мають платити більше – пояснює директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась.

«Піднялися ціни на енергоносії, пальне, збільшиться зарплата працівників жеків із нового року, тому й коригується тариф. Відповідно, доведеться платити на 30% більше. У грошах це буде приблизно 50 копійок на квадратний метр», - розповів Крась.

Перелік послуг, які пропонують надавати з утримання будинків і споруд:

- Прибирання прибудинкової території.

- Прибирання сходових кліток (у разі наявності виходу з нежитлових приміщень безпосередньо на сходову клітку).

- Технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем загального користування.

- Дератизація (за наявності підвалів).

- Дезінсекція.

- Обслуговування димовентиляційних каналів.

- Поточний ремонт конструктивних елементів.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла законопроект №5130, який необхідний для затвердження державного бюджету на 2017 рік. Його підтримали 227 депутатів. Відповідно до нього, з 1 січня мінімальна зарплата в країні не зможе бути нижчою 3 200 гривень. Як наслідок: прибутки зростуть не в усіх, а от єдиний податок зросте більше, ніж у 2 рази,субсидії стануть менші, збільшиться податок на нерухомість і вже збільшується вартість за проїзд у громадському транспорті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Карина Показати IP 21 Грудня 2016 12:06
Питання до розумного Гройсмана який кричить що він люядм підвищує зарплату а ви подивіться яці вже ціни! І Ляшко такий ду------нь сра-- лиз . А ціни влада бачить а все як дорого?? Зараз люди бідніють ще більше не можуть собі нічого дозволити. Ганьба швидше б перевибори, надія є на краще життя а не на таке як зараз. САмі депутати і Гройсман не можуть своїх міліонних статків пояснити а з людей як тягнуть останні гроші забирають, обдурюють своїм підвищенням людей. А де роботу людям взяти таку як у них щоб так збагачуватись і казати що не вкрали а заробили, то може за зароітки їздив ляшко що так збагатився і забрехався?
Лучанка Показати IP 21 Грудня 2016 12:27
А нехай начальник Жеку спочатку пояснить куди діває кошти на так звані ремонти будинків, коли в моєму ніколи ніхто ремонту не робив, а по документам поставлені 4пластикові вікна(щоб розуміли, в будинку 2поверха і всього 2 вікна, причому вікна ще з гарячих 70років), нові вхідні двері, яких ніхто навіть в очі не бачив,а що саме цікаве, що вони навіть не були біля будинку, бо тоді знали б,що підвальне приміщення в нас не в будинку, а поряд, тому ремонт підвального приміщення, як значиться в документах-це тупа вигадка.
Перехожий Показати IP 21 Грудня 2016 13:08
"Утримання будинку" - це взагалі дуже цікава річ. В квартплату входить, а сам будинок не утримується ніким. В під'їздах сцють, а прибирається раз в місяць. Про підвали і казати нічого. Миші, щурі та інша живність - постійний атрибут луцьких під'їздів. Ось таке "утримання". Утримання нереальне, а гроші - реальні.
ххх Показати IP 21 Грудня 2016 14:17
ну знову те саме,коли вже будуть писати,що якість робіт підвищать,коли почнуть інформувати жильців про витрату грошей на утримання будинку?
ВОВК до ххх Показати IP 21 Грудня 2016 15:02
Коли рак свисне :)
добрый Показати IP 21 Грудня 2016 14:54
Нехай вивiшують помiсячний звiт, куди тратяться кошти по кожному пiд'iзду i будинку, що зроблено, що замiнено, а то тiльки плату пiднiмають неясно за що.
Споживач Показати IP 21 Грудня 2016 18:34
Так це тільки початок.Бюджет прийнятий.Мінімалка -3200.Які ЖЕКи будуть це платити?Або на пів ставки або...А хто буде розгрібати це л*йно.ОСББ?А хто буде обслуговувати за такі кошти,ніхто.Буде весело з нашими комунікаціями.Європа(Польща) це пройшли давно,боляче,але швидко,а ми...
Лучанка Показати IP 22 Грудня 2016 00:00
Питала колись МЖК за що платимо утримання будинку, якщо вхідні двері, ремонт під"їзду,лампочки і.т.д.- все за кошти мешканців.Відповіли, що за те, щоб у нас була вода, газ, світло- за те і платимо.Ось така відповідь !?
Противник попалізму до Лучанка Показати IP 22 Грудня 2016 02:45
Чекай кінця січня і початок лютого.
Лучанці Показати IP 22 Грудня 2016 09:08
Відповідь правильна.Бо згідно 301 постанови,мешканці являються балансоутримувачами свого будинку,а жеки проводять аварійні роботи і ще підмітають.Все.А ще за ремонт ліфтів тепер будете платити 30% і енергоаудит проводити за свої кошти.
Катя до Лучанці Показати IP 22 Грудня 2016 13:30
Я живу на 2 поверсі, жодного разу не користувалась ліфтом, і не тільки я, але й сусіди. То чому ми платимо за ліфт ? Для 1 та 2 поверху ліфт не потрібний. І скажіть, яким ви боком до ремонту газових труб ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus