USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У новий навчальний рік – зі старими підручниками

26 Серпня 2015 09:35
Цього року школярі Волині почнуть навчальний рік зі старими підручниками, але не всі. Відповідне рішення погоджують в Міністерстві освіти і науки України.

Про це йшлося під час оперативної відеоселекторної наради у голови облдержадміністрації 25-го серпня.

Заступник начальника управління освіти ОДА Людмила Плахотна розповіла, що актуальним сьогодні є забезпечення учнів підручниками, зокрема 4 та 7-их класів, які навчатимуться за новими державними стандартами.

«Для організації безкоштовного придбання цих підручників у місцевих бюджетах необхідно віднайти 6 162 336 гривень (а це – немало-небагато - 50% від їх вартості, як рекомендовано народними депутатами та Урядом). Якщо кошти будуть, то доставка нових книг планується не раніше жовтня 2015 року», - зауважила Людмила Плахотна.

Освітянка додає, що зараз органи місцевого самоврядування ведуть відповідну роботу щодо можливості резервування зазначених коштів.

Це питання розглядалося на сесіях міських і районних рад, деталізує посадовець, та продовжує вивчатися з урахуванням фінансових можливостей місцевих бюджетів, в тому числі селищних та сільських рад.

Зваживши на те, що нових підручників немає, учні розпочнуть навчання за старими. У Міністерстві освіти і науки України цьому не заперечують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
мама двох дітей с.Ли Показати IP 26 Серпня 2015 10:57
початок навчального року колись було свято, а тепер через постійні грошові збори це просто ЖАХ. на все здай на що треба і на що непотрібно , для чого в кожному класі телевізор , так ми батьки ьак і незрозуміли???????? незнаю як де а нас грошова повиність яку директор Коменда поклала на класних керівників просто .....хоч дитину в школу непускай !!!! , а відачи НУЛЬ крім постійних здавань вчителі всім бажать що " нанімайте репетиторів бо дитина відстає !" ну хіба це неговорить про непрофесійність вчителя ? бо він неможе навчити дитину .....ой незнаю це крик душі наведіть лад в освіті !!!!!!!!
просто мама до мама двох дітей с.Ли Показати IP 26 Серпня 2015 11:20
полностью с Вами согласно школа становится большой проблемой через постояные сборы денег на все ...та может сделать школы частные и государственные и та уже решать куда отправлять детей, а то получается непонятная ерунда, школы государственые а платить нужно больше чем в частных !?
класний керівник Показати IP 26 Серпня 2015 11:39
а що нам робити нас заставляє дирекція , а дирекції пропонує "забов"язує" рай і обл освіта ????
БАТЬКО ТРЬОХ УЧНІВ до класний керівник Показати IP 26 Серпня 2015 11:42
вам потрібно просто вчити , а незайматися єрундою , вчити і вчити , а то маєте 2 місяці відпуски відносно наромальна зарплата а відачі ООООООО, хочете більше грошей ідіть в часні заклади , а ненапрягайте батьків з зарплатою 2000 гривень !!!!!!!!!
іван до класний керівник Показати IP 26 Серпня 2015 12:23
ЛЮСТРАЦІЮ освітян, вони ж калічать дітей більше ніж компютери, мій син вже з першого класу бачить це грошоздавання і весь час питає за що ? дитина з дитинства а саме в школі бачить що гроші головне
батько до іван до іван Показати IP 26 Серпня 2015 21:45
а в перукарні, магазині, аптеці, та будь- де, гроші не головне? На що ж ви гроші здаєте?
Джулія Показати IP 26 Серпня 2015 12:09
Щось наша освіта ніяк собі місця знайти не може...То 11-річка, то 12 років у школі товчися.
Анонім до Джулія Показати IP 26 Серпня 2015 12:45
коментар було видалено
Крук до Джулія Показати IP 26 Серпня 2015 18:49
Це не освіта а міністри не можуть собі знайти місце
с.Липини Показати IP 26 Серпня 2015 12:17
Я свою дитину забрала з Липинської СШ в Луцьк і нежалію підготовка краща і менше набагато менше здавати грошей , при моїй зарплаті в 2300 гр моїй дитині краще вчитись в місті бо в місті є хоч якісь секції та гуртки, а в нас в Липинах відкрили якись два чи три "віртуальних" про які ніхто незнає, невже вчитель фізкультури неможе вести легку атлетику чи ще щось,? , а внас вселі нічого немає в школі НАВІТЬ ПАРКАНУ І то немає , подвіря школи зразу виходить на дорогу !, одне слово ЛИПИНИ !
Липа до с.Липини Показати IP 26 Серпня 2015 13:30
Немає паркану? То жах. Як же вони бідні вчаться без паркану.
мама Наталка Показати IP 26 Серпня 2015 12:26
ЖАХ, ЖАХ куди дивиться прокуратура ,МВС, СБУ, ...так невже нерозумієте все починається зі ШКОЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Лучанка до мама Наталка Показати IP 26 Серпня 2015 12:30
на жаль все починається раніше......з дитсадків ! ФАКТ !!!
Анонім до Лучанка Показати IP 26 Серпня 2015 16:01
Все починається раніше - в сем'ї.
галя Показати IP 26 Серпня 2015 12:29
12 років - більше грошей занесуть! А МОЖНА ТАК - підручники друкувати у м*якій палітурці, відмінити піджаки (краще- джемпер з нашивкою на ліктях або жилет), не вибирати до батьківського комітету персон, які дуже люблять *прогинатися*. а ще - в школах ЗАБОРОНЕНЕ репетиторство! читайте інколи закони.
ірина до галя Показати IP 26 Серпня 2015 12:52
краще вести кримінальну відповідальність директорів і вчителів за комерційну діяльність в школах ( фото , вистави ,тврини, планетарії) всяку єрунду возять по школах , робіть своїми силами вистави і сценки а невозіть гастралерів за батьківські гроші,
батько Показати IP 26 Серпня 2015 13:10
позор і ганьба освіті . гинуть люди, а вони телевізори , мультимедійні доски, ковроліни, лінолеми.вікна парти міняють ГАНЬБА директорам шкіл де все відбувається !!!!!!!!!!!!!Ганьба !
Арифмометр до батько Показати IP 26 Серпня 2015 13:47
Саме так. Нетреба нашим дітям не мультімедія ні компи ни вікна . Нас колись вчили на рахівницях і тепер хай вчать -здоровіші будуть. А то придумали всякі телевізори в класах -для чого? Хай дивляться на вчителя - він все пояснить
теремно Показати IP 26 Серпня 2015 13:41
потрібно небоятись фільмувати звернення вчителів та батьківськи комітети які прогінаються під осітянами викладати в інтернеті та писати заяви в прокуратуру за вимагання коштів !
ольга Показати IP 26 Серпня 2015 14:01
непідручників у вас в освітян нехватає , а простої людської совісті,що ж ви навчите наших дітей ,якщо ви самі морольні каліки ?
мама Показати IP 26 Серпня 2015 14:15
так як було так і осталось ще гірше,директорів шкіл назначають по партійній квоті, он в селі Липини директор партійна і як результат директор школи . хоча смішно сказати вчитель малювання !
лучанин до мама Показати IP 26 Серпня 2015 14:31
за Липини що вже нечув , але це дійсно "ДУРДОМ"
батько до мама Показати IP 26 Серпня 2015 20:38
для того, щоб бути директором школи не обовязково належати до якоїсь партії, а потрібно мати організаторські, ораторські, аналітичні та ін. здібності. І якщо директор школи вчитель малювання, то ще й естетично обдарована людина.
До вчителів Показати IP 26 Серпня 2015 15:39
Нажаль освітяни нерозуміють що саме з них починаеться свідомість України, це вони прищеплюють любов до знань до держави до громади і так само можуть виховувати байдужість ,жорстокість і прикривають свою непрофесійність словами " за таку зарплату....." , так хто вас силою заганяв вчителювати ????, а якщо взялись будь добрі і тоді буде порядок , повірте мені знання і рейтинг школи незалежать від телевізорів в класі, нових вікон чи шторів, накупованих за батьківські малі зарплати навчальні посібники, нових парт чи взагалі від буд яких меблів...будьте добрі робіть свою роботу і вдячний учень і його батьки будуть вас поважати і гордитись своїми ВЧИТЕЛЯМИ !
Анонім до До вчителів Показати IP 26 Серпня 2015 16:05
А особисто ти сам відповідаєш тим вимогам, які виставляєш вчителям?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus