USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Волинь інвестує долари секретний бізнес із Кіпру

19 Вересня 2014 12:21
Назвали найбільших інвесторів Волинського краю за перше півріччя 2014-го. Це чотири країни ЄС, серед яких і Кіпр.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій сьогодні, 19-го вересня.

За переш півріччя 2014-го року область отримала іноземних капіталовкладень понад 300 мільйонів доларів США, а це 290 доларів на одного жителя. Майже 80% усіх коштів залучені з країн Європейського Союзу.

Так, інвестиції «влили» у Волинь 39 країн світу, 70% надходжень прийшли з: Кіпру, Польщі, Словаччини і Німеччини.

Найбільше грошей «осіло» в Луцьку - 135 мільйонів доларів.

Основні капіталовкладення спрямовані на: вироби з деревини, патеру, на поліграфічну діяльність, харчові продукти, напої, тютюнові вироби.

Члени профільної комісії почали активно цікавитися, хто ж інвестор з Кіпру.

«Так просто я не можу вам сказати, бо це питання інвестицій – конфіденційне. Однак ми знаємо і розуміємо, що Кіпр - це офшорна зона, і це може повертатися український капітал», - зауважив начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації Анатолій Ломага.

Окрім інвестицій, чималий зовнішньоекономічний обіг становить із послуг - майже 40 мільйонів доларів США. З цих коштів 90% - послуги автомобільного транспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Вересня 2014 14:48
Найбільше грошей «осіло» в Луцьку - 135 мільйонів доларів. ЗАПИТАННЯ В КОГО ОСОБИСТО ОСІЛО СКІЛЬКІ МАКУЛАТУРИ... «Так просто я не можу вам сказати, бо це питання інвестицій – конфіденційне. Однак ми знаємо і розуміємо, що Кіпр - це офшорна зона, і це може повертатися український капітал», - зауважив начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації Анатолій Ломага.
ПІНГ Показати IP 19 Вересня 2014 16:48
Кому не зрозуміло - це Континіум так офшорить і ще пару мілких. А Ломага робить шенгенські візи - бере недорого - хоча, в принципі - як з кого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus