USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волиняни просять гроші на ремонт Хрінницького водосховища

31 Липня 2014 16:23
Терміново вирішити питання стосовно водного об’єкта, що загрожує затопленням значних територій, у тому числі Луцька, просять у кабміну депутати облради.

Відповідне звернення ухвалили під час третього пленарного засідання 27-ї сесії облради 31 липня.

Як повідомив перший заступник голови облради Олександр Пирожик, аналогічне рішення зі свого боку ухвалюють депутати Рівненської обласної ради, а проблема для Волині ще більше актуальна, ніж для Рівненщини. З його слів, проблема окреслена з усіма відповідними документами.

«Ми, депутати Волинської обласної ради, глибоко стурбовані станом водного об’єкта загальнодержавного значення – Хрінницького водосховища, розташованого на території Демидівського району Рівненської області та Горохівського району Волинської області.

Гідровузол цього водосховища є потенційно небезпечним об’єктом та у разі прориву загрожує затопленням значних територій, в тому числі місту Луцьку.

Необхідність термінового проведення ремонту гідротехнічних споруд Хрінницького водосховища встановила комісія у складі компетентних керівників територіальних управлінь Рівненської та Волинської областей у 2010 році.

На сьогодні проведено підводне обстеження бичків водозливної греблі гідровузла, під час якого виявлено свищі, тріщини, часткове руйнування бетону та оголення арматури.

У 2012 році приватним підприємством «Науково-впроваджувальна фірма «Вестар» виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію споруди гідровузла та шлюзів греблі Хрінницького водосховища загальною сумою 2522,267 тисяч гривень, у тому числі перша черга становить 1592,37 тисячі гривень та друга черга – 929,897 тисячі гривень.

З станом на 01.10.2013 року ця проектно-кошторисна документація пройшла комплексну перевірку в органах «Укрдержбудекспертизи».

Враховуючи вищевикладене, у зв’язку з відсутністю необхідної суми коштів в обласному природоохоронному фонді, просимо Вашого сприяння у виділенні в 2014 році коштів на ремонт гідроспоруд та шлюзів греблі Хрінницького водосховища з державного бюджету», - йдеться у зверненні депутатів Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Андрей Воронов Показати IP 31 Липня 2014 16:29
коментар було видалено
Саша Показати IP 31 Липня 2014 16:42
колись цю греблю робила Рівненська АЕС,як запасний водозабір для охолодження і мабуть врна в них стоїть на балансі.Так,що нехай займаються,не самі бідні
Андрей Воронов до Саша Показати IP 31 Липня 2014 16:44
А слабо не перекидати відповідальність на когось, а мовчки взяти і зробити, а то ми тільки вміємо, що язиком ляпати
Вова до Андрей Воронов Показати IP 31 Липня 2014 17:31
а слабо не брати на слабо, а піти й зробити самому?
my_gift Показати IP 31 Липня 2014 17:26
Звісно, попередити потенційну техногенну катастрофу дешевше, ніж боротися з її наслідками. Але у нас іде війна, тому не варто аж дуже сподіватись на виділення коштів :-(
обізнаний Показати IP 1 Серпня 2014 09:18
Хрінницька ГЕС - приватна. Нехай власники займаються цими питаннями. Не можуть забезпечити вимоги безпеки, нехай припиняють діяльність. Цікаво, а як вони отримали дозвіл на експлуатацію ГЕС. Взагалі, треба греблю демонтувати, водосховище спустити, а Стир повернути в природнє русло.
Лучанин Показати IP 1 Серпня 2014 10:53
Якщо є кошти то нехай займаються. В Хріниках зручно лучанам відпочивати, головне що їхати недалеко, бо до Світязя поки доїдеш то погода десять разів поміняється
валера Показати IP 10 Вересня 2014 16:22
дайте мені відповідь чи спусьтять цього року воду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus