USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Україна та Росія: можлива торгова війна

10 Липня 2013 08:29
Низку торговельних санкцій планує запровадити проти України Росія, серед яких збільшення мита на імпорт українського шоколаду, вугілля і скла. Про це зі штаб-квартири СОТ у Женеві повідомляє агентство Рейтер, - пише BBC Україна.

Це стане відповіддю на запроваджені українським урядом нові митні збори на імпорт автомобілів, проти чого виступила Світова організація торгівлі.

Україна збільшила мито на імпортні автомобілі, щоб захистити власну автомобілебудівну галузь. Однак СОТ звинуватила владу в Києві у порушенні правил організації.
Країни-члени СОТ, які зазнають збитків внаслідок протекціоністських дій Києва, згідно з правилами СОТ, мають право і собі обкласти українську продукцію митними зборами.

Росія подала на розгляд СОТ оцінки, згідно з якими автомобільний податок України завдасть збитків російському автоекспорту, що оцінюється на $328 млн.
Росія каже, що зберігає за собою право запровадити митні збори 0,1 євро на кілограм українського шоколаду, 15% мита на імпорт скла і 54% - вугілля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 10 Липня 2013 10:43
Чого ми бідні-бо дурні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus