USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Уряд дозволив змінювати ціни на газ щокварталу

4 Травня 2016 23:40
Кабінет Міністрів України відкрив можливість для щоквартального перегляду роздрібних цін на природний газ, у разі зміни тих чи інших формуючих ціну факторів.

Відповідне розпорядження міститься в постанові Кабміну №315 від 27 квітня 2016 року, опублікованому на сайті установи.

"Установити, що в разі зміни факторів, які суттєво впливають на рівень регульованих роздрібних цін на природний газ, визначених Положенням про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу (відносини у перехідний період), затвердженим пунктом 1 цієї постанови, зазначені роздрібні ціни можуть переглядатися щокварталу", - йдеться в тексті документа, присвяченого внесення змін у постанову Кабміну №758 від 1 жовтня 2015 року.

Згідно з повідомленням прес-служби установи, однією з головних змін у формулі розрахунку роздрібної ціни на енергоносій стала прив'язка оптової ціни до прогнозної ціни газу на німецькому газовому хабі NCG, а також до вартості транспортування газу від даного хаба до кордонів України через територію Німеччини, Чехії та Словаччини, за тарифами європейських операторів ГТС.

Нагадаємо, 27 квітня Кабінет міністрів України вирішив встановити єдину ціну на газ як для населення, так і для промисловості. Закріпити її планується на рівні 6 879 грн за тисячу куб. газу.

Підвищення тарифів на газ спровокувало зростання тарифів на опалення. Вартість теплової енергії для населення збільшиться на 60% – до 1041 грн/Гкал з 652 грн/Гкал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 5 Травня 2016 08:14
Жах!!!
Андрій Показати IP 5 Травня 2016 08:30
І тільки у більшу сторону.
КУМ Показати IP 5 Травня 2016 08:53
Ось і вилізло брехло вінницьке,бо казав,що це остаточна ціна.А при чому тут ХАБ до українського газу,хоча який він вже український.Восени будемо мати веселуху до 10 за куб.Боже,позбав нас хоч морозів.
манька Показати IP 5 Травня 2016 09:20
а заробітну плату та пенсії також будете щокварталу визначати, як у працівників на німецькому газовому хабі NCG та за тарифами європейських операторів ГТС?
українець Показати IP 5 Травня 2016 10:22
А вже хай піднімають кожен день,бажано три роки назад-це веселуха. І давго нарід буде терпіти.Чого добились ми людоньки.За що гинуть і вже загиули наші діти? Господи зупини цих ворюг
Андрій до українець Показати IP 5 Травня 2016 10:50
Доскакалися? Тепер не плачте. І на Януковича з Азаровим не спишеш, бо вже два роки "покращення" пройшло. Бачили очі, що вибирали....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus