USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Уряд обіцяє удосконалити порядок оформлення субсидій

28 Січня 2015 09:41
Із березня отримати субсидію на сплату комунальних послуг буде легше. Міністерство соціальної політики хоче спростити правила надання фінансової підтримки, - інформує ТСН.

В уряді вважають, що люди не повинні бігати за купою довідок. Збільшити планують і період, на який видаватимуть субсидію. Замість нинішніх шести місяців до року. Скільки платити кожній сім'ї тепер розраховують індивідуально, зважаючи винятково на прибутки. Раніше ж це була чітко визначена цифра – 10% сукупного доходу родини, де є непрацездатні, і 15% для працюючих.

Насьогодні субсидією користуються майже два мільйони родин. У Мінсоцполітики зізнаються, що чекали більшої кількості. Тож запрошують людей подавати документи на оформлення субсидій. Грошей, кажуть, вистачить, бо бюджетом на це передбачено 11 мільярдів гривень. "Нехай вже звертаються люди – це дасть їм можливість при змінах тарифів за комунальні послуги у автоматичному режимі перерахувати відповідні платежі свої і сплачувати сталий розмір відсотка від своїх доходів за комунальні платежі", - пояснив заступник міністра соцполітики Віталій Мущинін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 28 Січня 2015 09:51
І кому та мінсоцполітики лопоче про субсидії їх дають одиницям. Якщо зарплата 2000 гривень- субсидії немає. Замилюють людям очі, подивіться які ціни, люди зовсім скоро перестануть платити бо немає за що, а субсидії не дають. При таких зарплатах вже на їжу не вистачає, а ковбаса - розкіш!
Порядок до 123 Показати IP 28 Січня 2015 10:59
Платили б люди доступні для них суми, а те що цим мулянерам не вистачає хай з цих 11 мільярдів і доплачує держава.
33333 Показати IP 28 Січня 2015 14:15
субсидій неоформляють багато хто бо порозїжджались по заробітках, біржа не платить - люди мусять виживати, а державі це вигідно. Біржа крім німецького заводу нічого не запропонувала, а стояти там нема здоров'я - купа хвороб, державі це теж вигідно. Субсидія алкашам, бомжам - тоже нереально бо вони ніде не числяться - держава тільки виграє, ото гроші в міністерстві цьому ще й остануться.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus