USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Успішні аграрії Волині не платять зарплати?

30 Липня 2014 14:34
У низці успішних аграрних та комерційних підприємств Волині недотримуються гарантій в оплаті праці, - повідомили у прес-службі ГУ Міндоходів в області.

У майже півсотні досить успішних аграрних підприємств Волині офіційно працевлаштовані в середньому не більше 2 найманих працівників. Водночас, задекларовані доходи цих 49 фермерських господарств та сільськогосподарських підприємств за минулий рік перевищили 8 мільйонів гривень.

«Такий вражаючий ефект від господарської діяльності став можливим завдяки лише 85 найманим працівникам, - про це нам прозвітувалися роботодавці. При цьому, у більшості випадків наймані працівники або не отримували платні за свою роботу, або її розмір - менше мінімального», - зазначив виконувач обов’язків начальника ГУ відомства в області Віталій Чуй.

Як свідчить аналітика, недотримання гарантій в оплаті праці – звична практика у чималій кількості комерційних структур Волині. Зокрема, у 34 прибуткових підприємствах Волині оплата праці – на рівні мінімального, а то й нижче законодавчо визначеного.

Відповідно до поданої звітності, на одному з волинських підприємств, що здійснює торгівлю автомобілями, середня заробітна плата працівників 498 гривень, або 495 гривень зарплати отримує працівник комерційної структури сфери оптової торгівлі м’ясом та м’ясопродуктами. Підприємство, що займається оптовою торгівлею хімічних продуктів, виплачує в середньому 629 гривень заробітної плати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
яя Показати IP 30 Липня 2014 14:43
то ж робіть щось, а не оперуйте звітністю
квн Показати IP 30 Липня 2014 15:35
Сьогодні почула цікаву інформацію, що у нас така ж кількість малих і середніх підприємств, як в Німеччині. А доходи в бюджети від підприємницької діяльності де? Є над чим працювати фіскальним органам. Але не в свою кишеню. Бунт підняли, коли хотіли ввести касові апарати.
Яяя Показати IP 30 Липня 2014 16:40
А перевіряючі органи проводили перевірки на цих підприємствах і нічого не знайшли такого протизаконного. Хто(що)проводив перевірку? Перевіряючим провести перевірку -доходи,розтрати,майно
Яяя Показати IP 30 Липня 2014 16:59
Мав на увазі над перевіряючими провести перевірку
Саша Показати IP 30 Липня 2014 17:52
рішили взятися за Дудку і остальних, Дудка вже зачухався,даже перестав приймати зерно за налічку...
Новий до Саша Показати IP 30 Липня 2014 21:52
Правильно, давайте знищимо ще сільське господарство та всі поїдемо на заробітки до Москви
Петро Показати IP 30 Липня 2014 18:35
Ми ніколи не здолаемо корупцію,доки з себе ту корупцію не видавимо,як гнійник. Кожен повинен бути сміливим і не боятися казати правду. Кожен повинен знати,що перед тим,як звинуватити когось в корупціі і злодійстві,за собою треба не мати злодійства. Доки людина не зрозуміе,що за будь- які отримані за роботу гроші,мае розписатися у відомості і пересвідчитись,що з його зарплати заплачено податки,жодного правового трудовлаштування не існуе. Якийсь дядько накрав грошей і будуе собі хату,до будівництва наймае людей і платить тим людям гроші,які не оподатковуються,а працівники беруть ті гроші і податки не плматять-от і корупція,от ми всі і злодіі. Почніть з себе. Заплатіть податки за всі отримані гроші-і ми будемо найбагатшою краіною світу. В США кожен сам платить податки,але бережись,якщо хоч на цент обдуриш. Податкова поліція тебе засандалить до в'язниці і облие навічно перед усім суспільством ганьбою.
П С Показати IP 30 Липня 2014 19:41
СГПП дружба Луцький район ( здрилюк) платить менше мінімальної , через що звільняються люди і ідуть в сусідні господарства. Злодійка і аферистка разом з своїм торчинським виводком. Обкрадає нас . Будем гнати?
Молодий спеціаліст Показати IP 30 Липня 2014 22:08
Знаю ту с... у . Працював там спеціалістом. Обіцяла зарплату і намах..а.
Старий новому Показати IP 30 Липня 2014 22:10
А що, працювати за копійки?
Глас Показати IP 31 Липня 2014 08:28
Хто наживається на людях - той добра мати не буде і його сімя. Все піде порохом. Чуєте ви- "аграрії " ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus