USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Україні допоможуть чиновникам не чинити злочини в банківській сфері*

1 Жовтня 2014 18:00
В Україні стартував новий фінансовий освітній проект - для керівників уряду, чиновників і співробітників державних і бюджетних підприємств. У рамках проекту бюджетникам розкажуть, на які моменти потрібно звертати увагу під час вибору банку, чому проведення тендера на обслуговування зарплатного проекту буде враховувати законні інтереси як організації, так і співробітників. Організатором проекту виступив "Комітет захисту фінансових прав".
"Як показали опитування клієнтів банківських установ, здійснені компанією GFK Ukraine, майже 70% пластикових карт, емітованих банками, відкриваються не з ініціативи співробітника, а саме з ініціативи роботодавця, - зазначають в "Комітеті захисту фінансових прав". - Масові "переклади" з одного банку в інший, які переживають сьогодні численні бюджетні організації, народжує безліч питань про те, наскільки законно позбавляти людей права обирати банку, в якому буде найзручніше обслуговуватися".

Під час реалізації проекту чиновники, всі бюджетні підприємства, організації та будь-яка людина отримає доступ до всієї нормативної бази, що регулює реалізацію зарплатних проектів, рекомендації щодо співпраці з банками, документами і практичні напрацювання.

Насамперед, організатори акції звертають увагу на те, що Закон України «Про оплату праці» (ст.24 і ст.25) вказують, що кожна людина має право самостійно розпоряджатися своєю зарплатою і містять заборону кому б то не було заважати працівнику розпоряджатися зарплатою. Таким чином, адміністрація підприємства / організації під час вибору обслуговуючого банку повинна максимально врахувати інтереси своїх працівників. При цьому, порушення принципу добровільного вибору банку та передача персональних даних працівників банківським установам без відома людини являється кримінальним злочином.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
економіст Показати IP 1 Жовтня 2014 18:27
Поколотили воду в ступі, а толку?
Дончанин Показати IP 1 Жовтня 2014 23:04
"Як показали опитування клієнтів банківських установ, здійснені компанією GFK Ukraine, майже 70% пластикових карт, емітованих банками, відкриваються не з ініціативи співробітника, а саме з ініціативи роботодавця, - зазначають в "Комітеті захисту фінансових прав" - сотрудник любого учреждения имеет возможность оформить зарплатную карточку только в том банке, с которым учреждение заключило зарплатный проект. Иными словами, компания GFK Ukraine занимается самопиаром.
паспортисти Показати IP 1 Жовтня 2014 23:27
і на с Бандура примусово - добровільно загнав у Приват з Авалю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus