USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні подорожчає мобільний зв'язок

24 Травня 2016 21:53
Підвищення цін на послуги мобільних операторів може спровокувати підвищення збору за користування радіочастотами. Він збільшиться на чверть.

Про це розповів начальник відділу інвестиційного аналізу компанії Pro-Consulting Олександр Ткачов, - повідомляє "Business.ua".

"Згідно з даними Держстату, ціни на послуги мобільного зв'язку не змінилися за рік. Однак ці дані можуть показувати не повну картину, бо не враховують повний обсяг послуг мобільних операторів. Мобільні послуги дорожчають через підвищення збору за користування радіочастотами на 26,7%.

Збільшуються і затрати на введення нових стандартів зв'язку. Через інвестиції в 3G і витрати на побудову мапи 3G-мереж, в Україні підвищилися тарифи на нові послуги", – говорить Ткачов.

За різними оцінками, на введення 3G може піти близько 3 років. Європейці запускають стандарт зв'язку 5G.

В Україні близько третини споживачів мобільного зв'язку користуються послугами кількох мобільних операторів.

"Мобільні оператори використовують 3G як конкурентну перевагу. Як відомо, в Україні високий ступінь проникнення послуг мобільного зв'язку - 130%. Конкуренція висока. Подекуди боротьба за клієнта призводить до завищених обіцянок. Однак на тлі зниження реальних доходів не доводиться говорити про миттєве зростання прибутків операторів, хоча витрати на рекламу зростають", – коментує Олександр Ткачов.

Зі слів аналітика, до 3G найпопулярнішими послугами були голосовий набір і смс. Зараз українці стали надсилати смс значно рідше.

"Однак повного відходу цієї послуги не очікують. На ринку і досі є багато консервативних користувачів", – відзначають у Pro-Consulting.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
СМС Показати IP 24 Травня 2016 22:51
Зробіть вже той звязок по 100 баксів хвиолина. а то люди трандять і трандять) Укрпошту закриють) Укртелеком вилить в прірву)
Дядя Руня Показати IP 24 Травня 2016 23:42
Тарифи піднімались за рік декілька разів. в Київстарі, наприклад, за рік на 100%.
Фен Показати IP 24 Травня 2016 23:58
Весь цивилизованный мир пользуется LTE уже несколько лет использует, а они только 3G запускают...
соленый до Фен Показати IP 25 Травня 2016 06:51
за нами - только Венесуэла, о чем речь Вы завели?
пірат з мікротіком Показати IP 25 Травня 2016 07:30
хз, хз. в нас і так користування рчр недороге і нескладне, козломорда нація тільки жадібно облизується

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus