USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні ввели пільги для дітей учасників АТО та переселенців. ПЕРЕЛІК

7 Липня 2015 15:14
З 5 липня набув чинності Закон № 425-VIII, щодо державної підтримки учасників бойових дій, їх дітей та дітей переселенців.

Про це повідомляєе Еспресо.TV з посиланням на "Соцпортал".

За законом передбачено надання пільг учасникам бойових дій, їхнім дітям, дітям один з батьків яких загинув в районі проведення АТО, бойових дій або збройних конфліктів або під час масових акцій громадянського протесту, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, для отримання професійно-технічної та вищої освіти.

Встановлено, що держава забезпечує підтримку для отримання професійно-технічної та вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах до їх закінчення, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

ХТО МАЄ ПРАВО ПІЛЬГИ

- осіб, визнаних учасниками бойових дій, - їхніх дітей, дітей, один з батьків яких загинув (пропав безвісти) в районі проведення АТО, бойових дій або збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих в районі проведення АТО, бойових дій або збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, отриманого в період участі в АТО, - дітей, один з батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих під час масових акцій громадянського протесту, - дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи.

ЯКІ ПІЛЬГИ НАДАЮТЬСЯ

Підтримка для отримання освіти надається у вигляді:

- повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів;

- пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти;

-соціальної стипендії.

А також:

- безкоштовного забезпечення підручниками;

- безкоштовного доступу до мережі інтернет, системам баз даних у державних і комунальних навчальних закладах;

- безкоштовного проживання в гуртожитку;

- інших заходів, визначених Кабінетом Міністрів.

Порядок та умови надання державної цільової підтримки для отримання професійно-технічної та вищої освіти зазначеним категоріям громадян визначаються Кабміном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 7 Липня 2015 22:26
Це правильне рішення! Пану Президенту за це мій низький доземний уклін!
Водовоз Показати IP 8 Липня 2015 17:59
Читайте статью про вдову героя,которая сама растит четверых детей(первая статья этого выпуска)!!!Чисто пишут,гладко стелят,а на выходе пи....!!!!!
Наталія Показати IP 10 Липня 2015 22:24
Пільги при вступі на державний бюджет,бо син/донька учасника АТО?Нонсенс, знову привід для корупціі і махінаціі зі справками. Поступати у вищий навчальний заклад потрібно по знаннях, тобто сертифікат ЗНО. А після зарахування надавати пільги для дітей учасника АТО: безоплатне житло, більша стипендія, харчування

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus