USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні хочуть заборонити імпорт секон-хенду

3 Вересня 2010 11:46
Заходом підтримки легкої промисловості стане заборона ввезення в країну уживаного одягу.

Як розповів голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, комітет уже направив свій законопроект до секретаріату Кабміну, - пише Комерсант .

«Щорічно в країну ввозиться 2 кг секонд-хенду на людину. Якби ця продукція вироблялася в Україні, ми отримали б ринок в 22 мільярди на рік і мільйон робочих місць. І це без урахування того, що секонд-хенд часто становить загрозу для здоров'я громадян», - сказав Бродський.

За словами пана Бродського, ініціатива комітету вже схвалена Мінпромполітики і Держмитницею.

Імпортери одягу не побоюються, що запропоновані заходи посилять їх конкуренцію з українськими виробниками. «Цей підхід може бути успішним відносно повсякденного одягу. Але що стосується модного одягу, то українські виробники не можуть скласти конкуренцію імпорту хоча б через невеликий обсяг ринку», - відзначає генеральний директор Maratex в Україні (мережі Hugo Boss, Esprit і Peacocks) Дмитро Єрмоленко.

За словами директора «Модного дому Cat Orange» Сергія Азаренка, заборона секонд-хенду істотно не вплине на українських виробників: «Це різні цінові категорії. Конкурентом секонд-хенду є не українська, а найдешевша китайська продукція. Що стосується податкових пільг, то вони позитивно відіб'ються на підприємствах.
«Учасники ринку секонд-хенду готові захищати свої права. «Ще два роки тому уряд планував заборонити секонд-хенд, але тоді ми зуміли відстояти його. Коли у зв'язку з кризою доходи громадян знизилися, цей товар став ще більш необхідним», - заявила адвокат Асоціації секонд-хенду Ганна Таббах.

Голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська (БЮТ) вважає, що без ліквідації контрабанди запропоновані заходи не дадуть позитивного ефекту. «Незрозуміло, навіщо уряду забороняти секонд-хенд, який займає невелику і дуже специфічну частку ринку одягу. Боротися потрібно з контрабандою, яка охоплює 70% ринку», - відзначає вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Віктор Показати IP 3 Вересня 2010 12:10
А подумати своїми тупими головами вони можуть? Чому люди не купують нові речі? Бо багато у кого банально немає грошей на нові якісні речі (дешеве не в рахунок - воно рветься-розлазиться надто швидко), або просто деякий одяг і по якості і по стилю можна найти лише на секонд-хенді. Якщо заборонять секонд-хенд то це ні першої ні другої проблеми не вирішить. Бо грошей це людям не добавить, і вони далі будуть неспроможні купити нові речі. Та й тут ще дуже не скоро почнуть шити якісний і оригінальний одяг
Марта Показати IP 3 Вересня 2010 15:32
Ціни на газ і електроенергію підняли, продукти подорожчали несамовито, тепер ще секонд заборонять. народ, ну у нас же не Африка, де можна цілорічно ходити з тазобедреною пов’язкою і їсти банани!!
:) Показати IP 3 Вересня 2010 16:44
А хотілося б
Волиняка Показати IP 3 Вересня 2010 17:51
До Віктора.Повністтю з вами згідний.
власник секонда Показати IP 3 Вересня 2010 20:16
Секонд зникне сам, коли доходи виростуть в населення. Я з радістю продавав би у Луцьку DG, HM, YSL і тд, але у людей просто не має грошей. Люди з радістю купують джинси за 40-50 грн чи футюолку за 15 грн (якість незрівнять з китаєм) Наш виробник таку ціну не дасть ніколи! Нажаль

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus