USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні може подорожчати не лише пиво, а й цигарки

6 Червня 2013 11:39
Підняти ціни не тільки на пиво, а й на міцний алкоголь, вина, слабоалкогольні напої та тютюнову продукцію хочуть в Україні.

Про це інформує Коммерсант-Украина.

Так, члени парламентського комітету з питань податкової та митної політики вчора відклали розгляд проекту закону про підвищення акцизу на пиво.

Однак, у той же час вони створили робочу групу по підготовці пропозицій про підвищення ставок акцизу не тільки на пиво, але і на міцний алкоголь, вина, слабоалкогольні напої і тютюнову продукцію.

Причиною зняття законопроекту з розгляду виявилося не те, що найбільші пивні компанії виступили проти цієї ініціативи, а те, що вже кілька тижнів депутати чекають на економічні розрахунки Кабміну про вплив перегляду податкового навантаження на цю галузь.

За словами голови комітету Віталія Хомутиннціка, нардепи підтримують ідею фінансування заходів охорони здоров'я, зокрема лікарні «Охматдит». Зокрема очікується, що додатково держбюджет отримає від акцизних надходжень до 2 мільярдів гривень. Між тим виробники побоюються у зв'язку з цим зростання середньої вартості пива в роздробі на 3 гривні і падіння обсягів виробництва на 25%.

Однак комітет скептично ставиться до ідеї підвищення акцизів тільки на одну галузь. «Це виглядає як лобізм»,- вважає депутат Валентин Ничипоренко. Більшість членів комітету погодили, що навантаження необхідно розподілити на цілий ряд підакцизних товарів, крім пива, ще й на міцні алкогольні і слабоалкогольні напої, вино і сигарети.

«Тобто розкинути на всі галузі. Наприклад, додати їм по 10%, і ніхто не помре з виробників, а не губити одну галузь»,- говорить Ничипоренко.

«Ми лобіюємо тільки одне: здоров'я наших дітей. Це неправда, що галузь ляже. У них акцизи все одно будуть менші, ніж у Росії чи Білорусі», - сказав заступник голови комітету Андрій Сенченко.

З цим погодилися і депутати, які наполягали на ухваленні законопроекту №2876 у такому вигляді, щоб згодом подати новий - з підвищенням навантаження на інших виробників підакцизних товарів.

Тим часом представники уряду, які були присутні на засіданні,- заступник міністра фінансів Сергій Рибак та урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій П'ятницький - рекомендували комітету дочекатися рішення Кабміну, а заступник міністра доходів і зборів Андрій Ігнатов заявив, що підтримує саму ідею підвищення акцизу, а не запропонований депутатами законопроект.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
АмЄлія Показати IP 6 Червня 2013 11:51
Наші державні мужі не хочуть пересуватись вітчизняними транспортними засобами,а здерти податок з народу- це можна.
Санв Показати IP 6 Червня 2013 12:54
Скільки можна вже з цього несчастного народу тягнути у свою кишеню? Совісті немає, щоби вони тільки і пили дешеву неякісну горілку все життя!
Чак Показати IP 6 Червня 2013 13:52
Да наші "державні мужі" хочуть щоб люди пили шмурдяк і курили кізяк :(
Це добре Показати IP 6 Червня 2013 14:17
Добра новина, привіт усім рабам цигарки і стакана
вася Показати IP 6 Червня 2013 18:02
будем пити польське пиво(бо вже ціни однакові) і гнати самогон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus