USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні може подорожчати пиво

4 Червня 2013 10:15
Пивні компанії заявляють, що їх продукція може подорожчати на 3 гривні за літр, у разі, якщо народні депутати схвалять законопроект про позапланове підвищення акцизу на пиво.

Зокрема вчора одна з найбільших українських компаній «САН Інбев Україна» оголосила, що якщо документ буде прийнятий, вона скоротить обсяг виробництва на 25%, а її продукція подорожчає в середньому на 3 гривні за літр, повідомляє ТСН.

Схожої думки дотримуються і в інших пивних компаніях. Так, в «Carlsberg Україна» заявили, що можуть закрити один зі своїх заводів і звільнити 15% співробітників. У компаніях «Оболонь» та «Ефес Україна» кажуть, що згодні з розрахунками ЗАТ «Укрпиво». Нагадаємо, раніше підприємство заявляло, що різке і економічно необґрунтоване підвищення збору призведе до 24-відсоткового падіння реального обсягу виробництва, а надходження не перевищать 800 мільйонів гривень, тобто будуть в три рази меншими, ніж очікують автори ініціативи. Незважаючи на заперечення ринку, законопроект можуть прийняти.

«Ситуація, коли літр пива дешевший за літр молока, є неприпустимою. Сотні дітей зі складними діагнозами вмирають без спеціальної медичної допомоги, так як на будівництво лікарні з відповідним обладнанням катастрофічно не вистачає коштів», - відзначає один з авторів документа Леся Оробець («Батьківщина»).
«Прийняття законопроекту можливо найближчим часом, оскільки ініціатива допоможе наповнити бюджет і сприятиме здоровому способу життя українців»,- заявив перший заступник глави фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

Зазначимо, законопроект N2876 із змінами до Податкового кодексу, який було подано групою депутатів на чолі з Тетяною Бахтеєвою (Партія регіонів), передбачає підвищення ставки акцизного збору з 0,87 гривні до 2,5 гривні за літр. За допомогою цієї ініціативи нардепи планують отримати додаткові 2 мільярди гривень для фінансування заходів охорони здоров'я, зокрема в лікарні «Охматдит».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Факт Показати IP 4 Червня 2013 11:40
Я не доганяю математики ридающих власників: акциз піднімається на 1,63 грн., а пиво в ціні зросте на 3.
котигорошко Показати IP 4 Червня 2013 12:30
Бувають і втішні новини,менше людей будуть отруюватися тою гидотою...бо те що продається до пива відношення не має...
Віктор до котигорошко Показати IP 6 Червня 2013 12:43
Згідний на 100 відсотків!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus