USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Відсьогодні за «переміщенням» волинської чорниці пильнуватимуть щоденно

1 Липня 2015 13:58
«Пильний щоденний моніторинг» за переміщенням та цінами на чорницю відсьогодні оголосили у ДФС. Про це інформують у прес-службі Головного управління ДФС у Волинській області.

1 липня в головному управлінні Державної фіскальної служби України у Волинській області відбулася зустріч із заготівельниками лісових ягід. Як інформують у прес-службі відомства, «протягом піку сезону заготівлі волинської чорниці спеціальні мобільні групи та фахівці ДФС здійснюватимуть пильний щоденний моніторинг переміщення вантажів з волинською чорницею та цінову ситуацію безпосередньо у місцях заготівлі».

Завдання мобільних груп – контролювати, щоби волинська чорниця не вивозилася за межі області без сплати податків. Таким чином планують отримати надходження до бюджету і створити рівні конкурентні умови для сумлінних платників.

«Цього року місцеві бюджети Волині повинні отримати належні їм податки від заготівлі дикоростучої продукції. Тому фахівці ДФС, в тому числі підрозділи податкової міліції, швидко реагуватимуть на дії тих підприємницьких структур, що намагатимуться працювати без реєстрації, отримання лісового квитка та сплати податків,» - наголосив під час зустрічі начальник головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Мовляв, територіальні органи ДФС володіють достеменною інформацією про реальну ціну чорниці та її вартість на європейських ринках. Однак без допомоги представників сумлінного бізнесу та активної позиції громадськості, негативні явища на ринку заготівлі подолати податківцям досить складно. Тому вони просять повідомляти про факти недобросовісної конкуренції та появу на території кожної громади бізнесменів, які намагатимуться заготовляти чорниці без належного оформлення.

Варто нагадати, що тільки минулого тижня Волинська облрада прийняла рішення про погодження лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань на 2015 рік. Щоправда, у сесійній залі зауважили: надто пізно цьогоріч приступили до оподаткування збирачів чорниць.

«Я поділюся з вами інформацією із власного досвіду, – зауважили під час сесії 25 червня депутат облради від Маневиччини Людмила Кирда. – Якщо якесь підприємство бере ліміти на заготівлю 20 тонн чорниці, то воно збере ці 20 тонн за день. І саме за них сплатить податки та збори. Все інше, зібране згодом, буде поза казною».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 1 Липня 2015 14:23
А контроль за вмістом цезію хто здійснюватиме??
Vestal Показати IP 1 Липня 2015 15:01
Це сутеве досягнення опадаткувати збирачів ягід.Це такі шалені надходження !!!Створіть умови щоб прийшла компанія яка має нішу на мировому ринку ,що забезпечить робочі місця,високій товарообіг.Одне діло опадкувати суму з 6 і більше нулями,друге діло прошерстити все Полісся , витратити кошти,прозвітувати про надходження в бюджет якогось мінімуму-но зато все підконтролем.Вчить математику!!!
Фіскальній службі Показати IP 1 Липня 2015 18:04
Погорбатитись на сонці 10 годин.... І комарі загризають, гумові чоботи ноги парять, спина пече! Мусово промоніторити ззаду того, що збирає !
Маневичі Показати IP 1 Липня 2015 18:26
Весь контроль фіскальна служба повинна проводити на митниці.99% ягід вивозиться за кордон.От ці експортри і повинні сплатити всі податки.Хіба це так важко зробити податківцям?
РДА Показати IP 2 Липня 2015 00:06
Підприємливий Жданов у Маневичах до "погодження лімітів.." Вже заготовив 40 тон!!! Чорниці і клав на ваші податки.
Vestal до РДА Показати IP 2 Липня 2015 12:47
Правильно зробив.Враховуючі моторність системи-він би заготовляв сніг.
Волинянин Показати IP 2 Липня 2015 01:21
За переміщенням паленої горілки і контрабандних сигарет мобільні групи ДФС не мають бажання прослідкувати ? Лісовий квиток кожному збирачу ягід,особливо дітям,пенсіонерам,безробітним та малозабезпеченим.І буде в Україні щасливе життя...
Лісовичок Показати IP 2 Липня 2015 23:36
Пильний щоденний моніторинг в кишенях і гаманцях народу України. В Кончих Заспах і Міжгір"ях моніторинг зробить народ України з вилами і коктейлями молотова.А путінху"ло !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus