USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волиньгаз» ущемляє права споживачів, - антимонопольники

17 Лютого 2017 16:44
Відповідно до ст. 2 Закон України «Про комерційний облік природного газу», з 1 січня 2018 року споживачі не мають права споживати газ без обліку.

На даний момент, ПАТ «Волиньгаз» неправомірно виставляє рахунки для населення без приладів обліку газу, за граничною нормою від 9,8 до 23,6 м куб./людино-місяць, передбаченою Кодексом газорозподільних систем.

Про це повідомили у прес-службі волинських антимонопольників.

Оскільки Кодексом встановлено, що «якщо побутовий споживач, який не забезпечений лічильником газу, відмовляється від його встановлення за рахунок Оператора ГРМ (що підтверджується актом про порушення, складеним відповідно до вимог глави 5 розділу ХІ цього Кодексу), фактичний об’єм спожитого (розподіленого/поставленого) природного газу по побутовому споживачу за відповідний календарний місяць визначається за граничними об’ємами споживання природного газу населенням, визначеними у додатку 10 до цього Кодексу». Цим же Кодексом передбачено, яким чином фіксується відмова: робиться відмітка в обох примірниках акта про порушення, один з яких надсилається споживачу (несанкціонованому споживачу) рекомендованим поштовим відправленням.

У зазначеному випадку ПАТ «Волиньгаз» у письмовій формі здійснює повідомлення споживачів про складення відповідних актів та пропонує у встановлену дату прибути на комісію оператора ГРМ для розгляду відповідного акту.

У письмових заявах до територіального відділення споживачі м. Луцька та м. Ковеля стверджують, що ними жодних актів не підписувалось та рекомендованих поштових повідомлень від ПАТ «Волиньгаз» не надходило.

Нарахування ПАТ «Волиньгаз» плати за послуги споживання природного газу за граничними об’ємами, без належного складання актів про порушення, є ущемлення прав споживачів.

Відділення запропонувало ПАТ «Волиньгаз» негайно вжити заходів щодо самостійного здійснення перерахунків споживачам. Сектору НКРЕКП у Волинській області було запропоновано здійснити контроль в частині проведення перерахунків споживачам.

Водночас, відповідно до наявної в відділенні інформації, ПАТ «Волиньгаз» здійснює такі перерахунки лише у разі надходження письмових звернень від споживачів, тому відділення радить споживачам письмово звертатись, щодо неправомірних нарахувань за граничними об’ємами, без належного складання актів, до ПАТ «Волиньгаз» та сектору НКРЕКП у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Марія Василівна Показати IP 17 Лютого 2017 17:52
Кожна проблема повинна мати : - прізвище , ім'я і по батькові . Це повинні чітко знати в прокуратурі і навести лад , а не констатувати факт.
Лучанин Показати IP 17 Лютого 2017 19:23
Що ж там твориться у тому Волиньгазі? Останнім часом вже дуже популярним він став.
Споживач Показати IP 17 Лютого 2017 19:37
Вже давно все написано і законослухняним споживачам перераховано(4,4-7,1)згідно Постанови №203.Хто відповість за це порушення?Далі.Встановлення ВОГ,а не загальнобудинкового лічильника(якого в природі не існує)потребує згоду всіх мешканців(співвласників,балансоутримувачів)будинку і підпису сторін,що ВОГ(вузол обліку газу) не є приладом оплати за спожитий газ власників квартир.Згідно Закону встановлення лічильників в помешканнях закінчується до 01.01.2018 року.Якщо не буде БЕЗКОШТОВНО встановлений в помешканні прилад обліку газу,власник має право не сплачувати за споживання цього продукту-з 01.01.2018-ЗАКОН.ПАТ "Волиньгаз" 100% приватна компанія,а отже спиратись на Закон про інші джерела фінансування-зась.Дорого?А приватизувати всі газові труби на "шару"було "дешево",розплата наступає...І це тільки початок.Або встановите лічильники безкоштовно в усі помешкання(квартири)згідно поданих заяв до 01.01.2018р.,або ви банкроти,можливий кредит,або продажа акцій,бо зміни в Закон навряд ви внесете...Зауваження приймаються.
Споживач Показати IP 17 Лютого 2017 20:10
Як змінилася риторика.Ще півроку тому тут таке можна було почитати...Хто дозволив встановити ВОГ(вузол обліку газу) -тоді він називався загальнобудинковий лічильник ,на свій будинок і по ньому сплачує споживання,ніколи то і не цікавився законодавством і від цього страждає бідака,або буде страждати,сплачуючи "віртуальні"кубометри на рахунки фірташа-за незнання Законів відповідальності не уникнути(на жаль зі своєї кишені).ВОГ-це баланс газу,який заходить в будинок(групу будинків) і спожитих в цьому будинку за певний період часу(місяць,квартал,рік).А оплата проводиться виключно за показниками приладу обліку газу в помешканні.Все.
І ЩЕ Показати IP 17 Лютого 2017 20:23
Сектор НКРЄКП знаходиться в с.Струмівка Луцького району,вул.Липинського,5.Завідувач:-А.П.Козачук.Прошу до боротьби і відстоювання всоїх прав.
Петро перший до І ЩЕ Показати IP 18 Лютого 2017 11:03
А ви бачили того Козачука? ВІн у Волиньгаз на застілля всякі ходить. Що та дитина може зробити? Він навіть стакан віскі не може випити, на відміну від тих хто йому наливає!
До Петра Показати IP 18 Лютого 2017 13:33
Мені не потрібно його бачити,але відповіді вони дають чіткі і в межах законодавства.По іншому ніяк,бо законодавство знаю,або буду знати.А де він там що пє-це його приватне життя.І кожен в цьому житті відповідає за свої дії.ВІн держслужбовець,а отже дуже добре це усвідомлює.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus