USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни борються проти свавілля банків

21 Квітня 2015 09:14
Підтримати законопроект про реструктуризацію зобов’язань за кредитами в іноземній валюті у другому читанні закликали нардепів волиняни, які брали кредити в іноземній валюті.

Збори валютних позичальників Волині відбулися 20 квітня у приміщенні обласної ради.

Звернення, у якому валютні позичальники Луцька та Волині просять народних депутатів долучитися до обговорення та голосування за Закон у другому читанні, а також вплинути на колег, які не голосували за нього або були відсутні під час голосування (до слова, не були присутніми у сесійній залі під час прийняття законопроекту за основу нардепи-волиняни Ігор Єремеєв, Степан Івахів та Сергій Мартиняк), вручили першому заступнику облради Олександру Пирожику.

Координатор ГО «Кредитний майдан» на Волині Наталія Янчук зазначила, що окремо аналогічні звернення підготували кожному волинському нардепу, який не голосував за Закон чи був відсутнім у сесійній залі та усім депутатським фракціям.



Валютні позичальники переконані, що прийняття вказаного Закону має велике суспільне значення, а саме зменшує напругу у суспільстві, адже стосується не лише позичальників, а й їхніх родин, дітей та дітей їхніх поручителів, стимулює розвиток української економіки, тому що заощаджені внаслідок прийняття закону кошти не будуть виведені банками за кордон, а будуть спрямовані в економіку країни. Також, на їхню думку, Закон припиняє свавілля у нестримній жазі до надприбутків за рахунок позичальників.



Відповідно до Закону, заборгованість за споживчим кредитом конвертується за офіційним курсом НБУ на дату укладання кредитного договору, а курсова різниця списується банками. Відсоткова ставка за користування кредитом після реструктуризації не повинна перевищувати ту, яка була встановлена до моменту реструктуризації.

Люди, які не просять ані копійки у держави, опиняються сам на сам з фінансовими спекулянтами – банками, - вважає член ГО «Кредитний Майдан» Володимир Кунц. На його думку, отримуючи надприбутки, банки хочуть «зіштовхнути лобами» позичальників та вкладників.



З його слів, позичальник в Україні у підсумку змушений сплачувати 200-300% від суми кредиту у валюті. Так, ті, хто брав у кредит суми у 100 тисяч доларів 6 років тому, вже виплатили їх, але їм виставляють борги на суму понад 100 тисяч доларів. Так, відсоткова ставка за валютними кредитами в Україні може становити, до прикладу, 15%, що значно більше, ніж у країнах Заходу.

Як позитивний приклад боротьби валютних позичальників за свої права він навів рішення Вищого спеціалізованого суду України від 22.10.2014 року рішення на користь позичальника. Кредитний договір з ВАТ КБ «Надра», укладений у Луцькому регіональному управлінні банку (йшлося про кредит у сумі 74 590 доларів терміном на 10 років під 10,99% річних) тоді був визнаний недійсним, у зв’язку з тим, що були порушені права позичальника у контексті закону про захист прав споживача.

Володимир Кунц навів слова президента України Петра Порошенка про те, що позичальники внаслідок девальвації національної валюти не мають можливості обслуговувати свою кредитну заборгованість в іноземній валюті, залишаючись сам на сам зі зростаючим боргом. А це призводить до зубожіння населення та збільшення соціальної напруги. Водночас, зі слів президента, відсутність комплексного врегулювання питання погашення заборгованості громадян призводить до стійкого погіршення ситуації в банківській системі.



Учасники зборів сподіваються, що Закон буде прийнятий у другому читанні і президент не накладатиме на нього вето.

До слова, торік був прийнятий мораторій на відчуження майна громадян та їхніх поручителів, наданого ними як заставу за кредитами в іноземній валюті.

Згодом, у грудні 2014 року, депутати хотіли підсилити його деякими статтями, проте президент наклав вето на Закон «Про мораторій на відчуження майна громадян, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті». Петро Порошенко пояснив це порушенням інтересів вкладників банків.

Представники ГО «Кредитний Майдан» наголошують, що закон на їхньому боці, а банки нині лише намагаються налякати людей, наприклад, смс-повідомленнями про заборгованість. Позичальників закликають не погоджуватися на переговори із банками, а відстоювати свої права у судах.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Об"єктивно Показати IP 21 Квітня 2015 09:32
Молодці!!! Борітеся, поборите!!!
Анонім Показати IP 21 Квітня 2015 09:38
Цей Кунц, ще той брехун та злодій. У його буді на базарі вже навіть світло відключили.
Анонім до Анонім Показати IP 21 Квітня 2015 11:22
Ти хоч знаєш чому відключили?
??? Показати IP 21 Квітня 2015 09:52
Не треба було набирати, а тепер біддкатися. Чи брати в гривні.
я до ??? Показати IP 21 Квітня 2015 12:16
спи спокійно пи**ець і до тебе йде
??? до я Показати IP 21 Квітня 2015 14:18
Сплю спокійно. Чекаю. Я ж кредитів у доларах не набирав. А з гривневими давно розрахувався.
Gala до ??? Показати IP 22 Квітня 2015 08:37
За тебе набрали, будуть твої діти і внуки МФВ віддавати...
??? до Gala Показати IP 22 Квітня 2015 09:24
Хай так, але, принаймні, ні я, ні вони не будуть створювати дурнуватих організацій, і мітингувати. Будучи, при цьому, абсолютно неправими, бо, повторюся, треба було брати кредит в національній валюті.
Олександр Показати IP 21 Квітня 2015 10:09
Коли вони брали кредит у валюті то мали розуміти, що таке валютний курс і ризик. Не потрібно тепер свої власні проблеми перекладати на державу та людей.
А до Олександр Показати IP 21 Квітня 2015 10:34
А брали, бо хотіли накрутити на курсі валют. А сталось, що курс накрутив їх.
я до А Показати IP 21 Квітня 2015 12:15
ти що не мудрий яка накрутка на 10роках кредиту
Анонім до Олександр Показати IP 21 Квітня 2015 11:24
Ти, я бачу, розумний, все про ризики на валютному ринку знаєш, то скіко ти валюти набрав по 8 ???
лучани Показати IP 21 Квітня 2015 10:46
Не туди вони прийшли роботи реструктуризацію. З банками нехай домовляються, яким фіктивні довідки про доходи показували.
Анонім Показати IP 21 Квітня 2015 16:16
Цікава логіка: коли гроші брав- то в банку, а як віддавати на умовах кредитного договору - то вже "фінансовому спекулянту". Ці позичальники дійсно такі наївні, чи це чергова група, яка хоче перекласти свої проблеми на державу? За ці гроші купувались недешеві авто, будинки, чим підіймався їх "статус", а тепер вони жертви. Але ж наслідки здешевлення валюти та інший негатив вказані в договорі і відомі позичальнику до його укладення, але тим не менше, він його підписує, тим самим погоджуючись на можливе настання таких наслідків. То при чому тут держава? Ситуація нагадує ту, яка була в 90-х з оплатою комунальних послуг: одні платили останнє, а інші ні чому собі не відмовляли, але їх не платили, а потім ці борги їм держава списала. Для таких позичальників - " любиш кататись - люби й санки возити".
лучанин Показати IP 21 Квітня 2015 19:32
кунцу світло відключили через те що він таких анонімів - справжніх злодіів на чисту воду виводить!не переживай анонімчик скоро включать! ате що ти ювант базаром назвав це дійсно правда це не базар це сарай
Михайло до Аноним Показати IP 23 Квітня 2015 01:06
Вітаю за шалену піддтримку Банків. Але Банки - це бандити. Вони видавали кредити у іноземній валюті, а це забронено Конституцією України. Хто має право порушувати Конституцію? Якщо Банкам дозволено порушувати закон (Основний Закон), то чому позичальникам не можна порушувати закон? Якщо Банки плюють на Констиуцію, то позичальники плюют на Банки. Прийде час і Банки будуть не тільки повертати всю суму кредитів, а і платити пеню за незаконну видачу кредитів. І ще про бандитизм Банків. В половині кредитних Договорів, в супутніх документах Банки підробляли пвдписи клієнтів. Отже, ще раз вітаю за підтримку Банків-бандитів.
Знаючий Показати IP 23 Квітня 2015 10:11
Не Банки бандити, а Позичальники-шахраї, понабирали, а віддавати не бажають! В Банки клали депозити - курс був по 8, а зараз мають забирати по 24, яким чином Банки мають іти на поступки боржникам (собі у збиток) Сторонами у договорі було досягнуто згоди з усіх істотних умов. Ознайомтесь у важно з Декретом Кабінету Міністів України від 19.02.1993р. "Про систему валютного регулювання і валютного контролю". Операції з валютними цінностями банки мають право здійснювати. Виконання договірних зобовязань в іноземній валюті не суперечить чинному законодавсву! Статтею 627 ЦК України передбачена свобода укладення договору, вибору контрагентів та визначення умов договору, а Кунц -дурень, КЛОУН, хай читає закодавсво, а тоді смердить, дзявкало.
вокзал Показати IP 23 Квітня 2015 12:22
странная ситуация там где Владимир Кунц сразу же нервная реакция насекомих? а насекомие как известно все время как правило сосут!!!!!
Михайло до Знаючого Показати IP 24 Квітня 2015 01:09
Якщо банки не бандити, то як назвати тих, хто порушує Конституцію України. Ознайомтесь уважно з статтею 99 Конституції: Грошовою одиницею України є гривня. І далі в статті 99 сказано: "Конституція України визначила нацональну грошову одиницю - гривню. Введення та емісія інших грошей на території України не дозволяється". Чи можуть бути різні Декрети Кабміну та статті ЦК України вище за Основний Закон України, який прийнятий народом України. Банк є юридичною фінансовою установою і він перший повинен дотримуватись законів. Але він же Банк і напевно йому можна порушувати закон. А позичальник проста фізична особа і їй закон порушувати не дозволено. Але такого не буде: Банк перший порушив закон і позичальники мають всі моральні права також порушувати закон. Що стосується "нервной ситуації", то ніякої такої ситуації немає. Є просте вирішення питання. Хай Банк забирає те, що він віддав під заставу (квартиру, будинок і т.д.) і повертає гроші, тобто відновлюється "статус кво". Багато позичальників на таке згідні. Ніхто нічого не втрачає. Але Банки такого не хочуть, їм потрібні надприбутки. И все-таки хто ж дасть оцінку тому, що Банки підробляли підписи клієнтів. Клієнти підписи Банків не підробляли. Так хто шахрай і бандит?
Знаючий до Михайла Показати IP 29 Квітня 2015 12:57
Згідно з ст. 99 КУ України грошовою одиницею України є гривня. Вказана стаття визначає правовий статус гривні, але не встановлює сферу її обігу, а ст. 192 ЦК передбачено, що іноземна валюта може використовуватися в Україні у випадках і в порядку, встановлених законом. Думаю цього буде достатньо, щоб Ви зрозуміли.
one Показати IP 4 Травня 2015 19:38
попередньому користовачу.ти зовсім нульовиий в юриспруденціі коли кажеш про закон тим більше стосовно гривні треба перш за все розуміти закон а не просто цитувати те чого не розуміеш! прийди хоч в один судовий процес і подивись на ціх клоунів банківських юристів вони ж НІЯКІ не говорячи вже про судочинців. які просто звикли косити бабло.і які навіть справи не читають .а там повний кримінал зі сторони так званих банків
666 до one Показати IP 22 Липня 2015 15:50
Ха-ха-ха, говори моя губонько, говори! Краще себе "нулем" назвав би - "one". Нещастя! Дурнями були- ними і залишитеся! Без сліз на вас не глянеш!
ювант Показати IP 20 Травня 2015 20:12
вставайте підприемці юванту повертайте вкрадене такого лохотрону ще не було побудували за своі гроші а вася взяв де прокуратура міська рада навіть рішень ніяких не приймала з приводу землі під ювантом
Ха-ха Показати IP 16 Липня 2015 11:23
Кридитний майдан-це кодло, збіговисько Ювантівсих бариг, на чолі, якого стоїть головний Херой - Скунс, які в свій час блатували. Закінчилася ваша епоха, ми ідемо до вас!
луцк Показати IP 4 Серпня 2015 09:06
Володе Кунцу БОЛЬШОЙ RESPEKT И УВАЖУХА!!! МОЧИ ЕТИХ КРИС! ПОМОЖЕМ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus