USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянин разом з повіреним лічильником на газ отримав 85 тисяч боргу

29 Травня 2015 12:12
Газовики забрали газовий лічильник мешканця Ковельщини Олега Шевчука на повірку, а коли повернули чоловік отримав рахунок про наявність заборгованості за газ у розмірі 85 073 гривні. Чоловік вважає, що це вина працівників «Волиньгазу» і подав в суд на відомство про порушення прав споживачів, - інформує Під прицілом.

У суді Олег Шевчук пояснив, що у квітні 2014 року працівники ПАТ «Волиньгаз» забрали у нього газовий лічильник на повірку, і натомість поставили тимчасовий.

І лише у грудні того ж таки 2014 року чоловік отримав платіжку із вражаючою цифрою, яку ніби то заборгував за блакитне паливо. Згідно з цим документом, чоловік виявився винен «Волиньгазу» понад 85 тисяч гривень.

Після цього, запевняє Олег Шевчук, він дізнався про те, що його лічильник взагалі зняли. Ковельчанин заявив, що заборгованість йому пояснили тим, що ніби то у його лічильнику було втручання, а тому йому провели донарахування на вищевказану суму.

Абсолютно не погоджуючись із таким розрахунком ПАТ «Волиньгаз», Олег Шевчук подав до суду з вимогою скасувати усі донарахування та призначити оплату за газ відповідно до показників лічильника.

Натомість представник ПАТ «Волиньгаз» у суді пояснив, що Олег Шевчук свого часу уклав договір з відомством про надання послуг газопостачання. Разом з тим, договір позивач укладав як підприємець, а не фізична особа, а тому і тарифікація в чоловіка йде інша.

«Зауважимо, що Олег Шевчук використовував газ не для побутових потреб, а для опалювання готельно-ресторанного комплексу на Ковельщині. Тому він має інший тариф, а не такий як звичайний споживач. Тим більше, що фізична особа не може бути стороною у такому договорі взагалі. Разом з тим зазначимо, що донарахування за спожитий газ провели у зв’язку з тим, що у лічильнику під час повірки виявили пошкодження. Внутрішня пломба, яка знаходиться в лічильнику і яку ставлять ще на заводі, виявилася зламаною. Крім того, зірвана контролююча наклейка, яку при встановленні лічильника клеять на кришку лічильника», - пояснив представник відповідача.

Ці ж доводи сторони надавали і у суді І інстанції і тоді суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Олексюк задовольнив позов Олега Шевчука у повному обсязі.

Однак ПАТ «Волиньгаз» оскаржив рішення суду, мотивуючи це тим, що пошкодження, які виявили, не могли бути допущені при знятті лічильника, і зважаючи на те, що Олег Шевчук є підприємцем, то провадження слід розглядати не у цивільній палаті, а в Господарському суді.

Натомість сам Олег Шевчук просить апеляцію «Волиньгазу» залишити без задоволення, оскільки він свій готель здав в оренду і не керує справами. Крім того, ковельчанин запевняє, що жодного втручання з його боку в лічильник не було, тим паче, що він є польського виробництва.

Зрештою, колегія суддів Апеляційного суду Волинської обалсті залишила апеляцію ПАТ «Волиньгаз» без задоволення, а це означає, що Олег Шевчук не платитиме дораховану суму боргу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus