USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські гірники голодуватимуть у Києві, якщо їм не виплатять борг по зарплаті

4 Червня 2016 10:07
Після неодноразових звернень до високопосадовців усіх рівнів, починаючи із очільника Нововолинська й закінчуючи столичними народними депутатами, міністерськими чиновниками та іншими, гірники ДП «Шахта №1 «Нововолинська» вирішили повірити обіцянкам і зачекати ще кілька днів заборгованої тепер уже за чотири місяці заробітної плати, - інформує БУГ з посиланням на сайт НПГУ.

Як розповів голова первинного осередку НПГУ копальні Анатолій Мухомеджанов, нещодавно він у черговий раз від імені трудового колективу звернувся до директора Департаменту вугільно-промислового та торфовидобувного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості Анатолія Корзуна, як до керівника відомства, якому підпорядковується підприємство, маючи надію отримати позитивну та вичерпну відповідь на запитання, чому шахтарі досі не отримали зарплати за три місяці, та коли і в якому обсязі їм планують віддати зароблене.

«Працюючі гірники, родини загиблих, шахтарі-учасники АТО ось уже понад три місяці фактично змушені виживати, бо їм за цей час не виплатили жодної копійки, – справедливо обурюється профспілковий лідер. – Нашу шахту попередніми недержавницькими наказами та діями міністерських чиновників і «смотрящих» позбавили права видобувати вугілля, а отже й заробляти собі на зарплати й інші потреби, реалізуючи свою продукцію. Таким чином наше підприємство не з своєї вини і без згоди трудового колективу потрапило у 100-відсоткову фінансову залежність від держави. Кошти на його реструктуризацію, згідно з чинним законодавством, закладені у держбюджеті й за логікою мали б вчасно і в повному обсязі надходити на рахунок підприємства. Але насправді цього не відбувається».

Чиє чиновницьке недбальство чи умисне невиконання своїх обов’язків стало тому причиною, гірникам невідомо, але вони не мають наміру миритися з подібним зневажанням закону і прав простих громадян України.

Зі слів Анатолія Мухомеджанова, директор Департаменту вугільно-промислового та торфовидобувного комплексу Міненерговугілля Анатолій Корзун у телефонній розмові повідомив, що усі необхідні документи для виділення підприємству коштів, у тому числі й на виплату зарплати за три місяці, підготовлені й тепер усе залежить від того, як спрацює міністр Ігор Насалик. Якщо йому вдасться швидко пройти усі передбачені процедури, шахта отримає кошти уже сьогодні до кінця дня. У випадку ж виникнення якихось заминок, гроші надійдуть на підприємство на початку наступного тижня.

Профспілковий лідер попередив, що терпіння колективу на межі і він готовий до активних дій – акцій протесту і навіть голодувань у Києві. Нововолинські гірники попросили підтримати їхні дії й шахтарів інших регіонів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Токар ПМК Показати IP 4 Червня 2016 11:39
"... терпіння колективу на межі і він готовий до активних дій – акцій протесту і навіть голодувань у Києві. ..."Шановні мужновладці, де ваша порядність і совість ??? Як жити людям , а суддям призначили зарплату від 50-ти тисяч . Голодний і батрак не може бути патріотом !!! Робочому класу не має чого втрачати крім своїх рук , а вам є ...
Анатоль_ Показати IP 4 Червня 2016 12:01
За що державі платити великі гроші, як шахта вже давно не добуває вугілля?
ввв Показати IP 4 Червня 2016 14:16
Порада.Зверніться до свого "патріота" депутата ВР Гузя Ігорюши , він Вам обов"язково допоможе.Ото Вам наука,як вірити пройдисвітам .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus