USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські шахтарі знову зібралися на Київ

26 Лютого 2015 07:00
Гірники Нововолинська знову хочуть їхати з акціями протесту на Київ. Зокрема, мінімум три автобуси з фахівцями вугільної галузі вже готові виїхати до столиці, аби домогтись врегулювання питання виділення коштів на заробітні плати.

Про це під час засідання тимчасової комісії з питань забезпечення своєчасності погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат 25 лютого повідомив заступник Нововолинського міського голови Едуард Савік.

З його слів, ситуація, що утворилась на нововолинських вугільних підприємствах є більш ніж критичною не лише на Волині, а й в Україні в цілому. На сьогодні залишається відкритим також питання щодо різниці або покриття витрат собівартості вугілля.

Так, за станом на 24 лютого 2015 року сума заборгованості із виплати заробітної платні шахтарям становить 9 мільйонів 731 тисяча гривень. Із них 9 мільйонів 491 тисяча гривень боргу належить ДП «Волиньвугілля».

«На жаль, на сьогодні відсутня можливість реалізації вугілля, а також збагачення вугільної галузі, бо єдиний комбінат, який за це відповідав, «стоїть» через відсутність постачання електроенергії», – зазначив віце-мер.
Він додав, що інше підприємство Нововолинська, яке боргує 240 тисяч гривень – ДП «Нововолинський РМЗ». Це єдине підприємство в Україні, яке обслуговує шахтове обладнання. Однак його кредиторська заборгованість від ДП «Львіввугілля» становить 6,5 мільйона гривень, а від ДП «Волиньвугілля» - 1,3 мільйона гривень.

«При розмові з керівником даного підприємства було встановлено, що є напрацювання і з іншими вугільними підприємствами. Але поки не буде врегульовано питання щодо покриття різниці собівартості вугілля та виділення певних коштів на розвиток шахт, розрахунку ніхто не обіцяє», – зазначив Едуард Савік.

Також він нагадав про нещодавні мітинги і страйки, проведені волинськими гірниками під Кабінетом міністрів.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що шахтарі Волині, які протягом декількох місяців не отримували зарплати, погрожували соціальними бунтами. Свою обіцянку волинські гірники таки виконали. Тож, нововолинські шахтарі уранці, 28 січня, пікетували Кабінет міністрів. Загалом під будинком уряду перебувало близько тисячі гірників із різних областей. А уже 4 лютого обурені байдужістю влади волинські працівники вугільної галузі пікетували Міненерго.

Окрім цього, 13 січня 2015 року волинські гірники зустрілися із Міністром палива та енергетики Володимиром Демчишиним.

«Приїжджав Мінстр енергетики та вугільної промисловості, який обіцяв вирішити проблему наших шахтарів уже до кінця місяця. Однак сьогодні у гірників створилась не дуже добра тенденція. Оскільки 3 березня у Києві вкотре розглядатимуть бюджет, то уже 2 березня туди, ймовірно, виїдуть три автобуси з протестувальниками задля контролю над врегулюванням питання виділення коштів на різницю собівартості вугілля і розвиток шахт», – додав Едуард Савік.

Нагадаємо, нещодавно волинським шахтарям вручили 800 мобілізаційних повісток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 26 Лютого 2015 11:53
давно пора
Штірліц Показати IP 26 Лютого 2015 11:56
Велику частину шахтарів відправляють в АТО, скоро не буде кому скаржитись
Вболівальник Показати IP 26 Лютого 2015 15:20
От вам і вибрали депутата Гузя голосує тільки як вкаже яцик за гроші а народ йому що стадо тільки шукає на чомуб ще попіаритися а не відстоювати виборців!!!!! Що хотіли то і маємо!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus