USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинський боєць із орденом «За мужність» вже рік – без виплат

7 Липня 2015 23:00
Волинянин Микола Сичук, який минулоріч отримав поранення і всеодно повернувся на передову, вже рік не отримує грошових виплат. Про це повідомляють «Відомості».

Родина солдата – в боргах, а бездушне ставлення державної бюрократії до захисників України набирає загрозливих масштабів.

Розповідає демобілізований Микола Сичук із села Бужанка, що поблизу Нововолинська:

— Зараз я вже звільнився — пішов на дембель. А служив у батальйоні «Айдар», друга штурмова «афганська» рота. Я сам афганець, ніс службу в Афганістані, 1982–1983 роки, у місті Кабул. Ну, от ордени «афганські», є й від України — орден «За мужність». І патріарх нагородив медаллю. Орден «За мужність» — за бій під Металістом. Я прикривав розвідку, був поранений, контужений, відправлений у госпіталь.

— Яка ситуація з виплатою зарплати зараз?

— О-о, туго. Як мені, то й зовсім рік не платять.

— Рік воювали — і рік без зарплати?!

— Так. Зараз рапорт написав, звільнився по закінченню мобілізації, ще ж якісь мають бути дембельські. Боргів у мене вистачає — позичив 20 тисяч гривень. Треба було жінці за щось жити, копійку мати, поки я там. Рік воював, отримав поранення, а у списках я не числюсь. Це якийсь абсурд, жах, таке неможливо уявити. Що вони собі думають у Міністерстві оборони?

І таких багато хлопців є, що їх по півроку вводили, повиводили за штат. Нема, бач, грошового атестата, щось таке нам фінансист розповідав.

Не буде зарплати — я подам у суд на Міноборони, щоб виплатили її. Я не за гроші йшов, але якщо є виплати, то повинні солдатам заплатити. Бо, приміром, щодо забезпечення, то роту повністю одягали волонтери, їжу возили волонтери. Державного я нічого не бачив, щоб нам держава помагала.

Микола Сичук пішов на неоголошену війну добровольцем. За час його служби в «Айдарі» змінився вже третій комбат. Вникати у питання грошового забезпечення бійців комбатам ніколи. А начфін Євген у новому штабі «Айдару» запевняє, що давно надіслав документи Сичука у Полтаву, за місцем розташування фінансово-господарського підрозділу.

Однак у Полтаві стверджують, що Сичука ні у штаті, ні поза штатом немає і жодні виплати йому не належать.
На момент підготовки репортажу телефон начфіна не відповідав. Репортерська команда видання просить правозахисників, юристів надати правову допомогу Миколі Сичуку та його побратимам.

Звернемося до обласного військового комісара, а також до народних депутатів від Волині. Нехай візьмуть цей обурливий, але і типовий випадок під особистий контроль. Як так: і орден є, і мужності чимало, а солдатських грошей — катма...

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що через затягування слідства, вдова волинського бійця не отримує пільги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Горе-політики Показати IP 7 Липня 2015 23:45
Зненавиділа політиків Росії і України. Великого горя вони наробили народу України. Схід України без їжі, житла, вбито тисячі мирного населення, молодих хлопців скільки померло, молоді хлопці без рук, без ніг, важко поранені ! Чи коли-небудь наситяться...
Начхфін Показати IP 8 Липня 2015 00:26
Доброволець він і в Африці доброволець. Най волонтери заплатять.
время переменчиво Показати IP 8 Липня 2015 00:50
пусть радуетсья ,что нет в списках,может не посадят за участие в незаконных бандформированиях.
Лисий Показати IP 8 Липня 2015 01:16
Отримав в листопаді поранення до цих пір лікуюсь, виплата також припинилась з моменту поранення. Кажуть при формуванні нової частини не перевели , в списках мене немає значить або не воював або дезертир. Воював також в Айдарі.
ІВАНИЧІ Показати IP 8 Липня 2015 08:25
А де ж Гунчик,його заступниця,голова РДА,військом,сільський голова?Невже цій армії чиновників важко взяти на облік таких людей і допогти їм з цією бюрократією,частиною якої є й вони самі.
мама Показати IP 8 Липня 2015 09:28
страх! в страшному сні таке не присниться - наші діти ідуть на війну, а держава їх має десь .... далеко. А от політики і президент ніяк не можуть нажертись. Воїни голі і босі (на полігоні в тапках), зарплати їм не платять да і вони (наші воїни) державі не потрібні. Головне забрати на війну, а там роби що хочеш, ранений чи загинув - нікого це не хвилює. Що це за держава така? Чи є ще в світі така ж - майбуть нема. Доки це буде тривати? Навіщо нам такий президент? Люди, підкажіть, що ж робити дальше? Як вижити в цій державі?
Анонім Показати IP 8 Липня 2015 11:48
Якось дивно; спочатку-ДОБРОВОЛЕЦЬ...а тоді;пільги дай,землю дай,квартиру дай,зарплату дай,годують погано,за жінкою скучів...то ДОБРОВОЛЕЦЬ чі ЗАРОБІТЧАНИН
123 Показати IP 8 Липня 2015 12:51
Бачили очі, що вибирали. А жили то - мирно?
грубас Показати IP 8 Липня 2015 23:05
дякувати владі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus