USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинський лісник ошукав державу і самого себе

30 Липня 2014 13:45
Головний інженер державного підприємства «Городоцький лісгосп» на Волині ошукав державу на сотні тисяч гривень. Але його «схеми заробітків» викрили і доведеться тепер відповідати перед судом.

Про злочинні схеми лісника повідомили у прес-службі прокуратури області.

Під час досудового розслідування, яке провадив слідчий відділ прокуратури Волині, встановили, що цей працівник лісової охорони, будучи головою постійно діючої інвентаризаційної комісії підприємства, не здійснив інвентаризацію та огляд приміщення цеху переробки деревини, особисто не переконався у придатності його для експлуатації та вніс неправдиві відомості до акту технічного стану майна, що пропонується до списання.

Унаслідок цього приміщення цеху списали й у вигляді будматеріалів реалізували приватному підприємству, яке досі за нього не розрахувалося і боргує понад 56 тисяч гривень.

Однак будівельно-технічна експертиза встановила, що приміщення цеху переробки деревини на час списання було придатне до експлуатації й залишкова його вартість складала понад 200 тисяч гривень.

Таким чином, унаслідок неналежного виконання працівником лісгоспу службових обов’язків, з основних засобів лісгоспу незаконно списали та продали будівлю цеху переробки деревини, чим завдали державному підприємству матеріальної шкоди на суму 200 тисяч гривень.

Але підозрюваний розкаявся у неналежному виконанні своїх службових обов’язків та відшкодував завдані збитки.

Міру покарання для працівника лісової охорони визначить суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
отожбо Показати IP 30 Липня 2014 14:45
Як легко і швидко лісники компенсовують завдані збитки при копійчаних зарплатах!
Не лясник Показати IP 1 Серпня 2014 19:35
То просто хитрий спосіб прокурорського окозамилювання а не відшкодування (Є брехня велика брехня, а ще є статистика)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus