USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Волинський центр зайнятості готовий до скорочень працівників

1 Листопада 2008 14:47
Заступник директора Волинського обласного центру зайнятості Ярослав Фандич під час прес-конференції порадив, як діяти працівникам у разі звільнення. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
По-перше, робітникам пан Фандич порадив не панікувати. «Відповідно до законодавства про працю, роботодавець повинен письмово попередити робітника за 2 місяці до скорочення. У цей період людина уже має право звернутись до центру зайнятості за інформацією щодо працевлаштування», - розповів Ярослав Фандич.
«Якщо уже людину звільнили, то вона також може звернутись до центру зайнятості, де зможе знайти усю необхідну інформацію про вакансії, перекваліфікуватися у разі потреби», - зауважив він.
«Одразу писати заяву на звільнення, якщо цього вимагає працедавець не варто – потрібно витримувати певний шантаж», - сказав пан Фендич.
«Але з точки зору людяності, якщо певні кризові явища пройдуть, може бути таке, що те ж саме підприємство знову запрацює і ту ж саму людину зможе працевлаштувати на ту ж посаду», - зауважив він.
«Людина втратить тільки у тому випадку, якщо напише заяву за власним бажанням. В такому випадку працедавець не виплачуватиме місячної вихідної допомоги. Якщо звільнення на підставі інших статтей Кодексу законів про працю – людина не втратить»,- резюмував пан Фендич.
Центри зайнятості, за його словами, готові до можливих скорочень робітників та усіляко сприятимуть їм у працевлаштуванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus