USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ягідно-грибний сезон на Волині додав бюджетам більше 6 мільйонів

4 Жовтня 2015 11:15
У сезон заготівлі лісової продукції на Волині до бюджетів всіх рівнів учасники ринку вже спрямували більше 6 мільйонів гривень податкових платежів, - інформує ГУ ДФС у Волинській області.

Найбільшу суму надходжень від заготівельників - 4,6 мільйона гривень до бюджетів всіх рівнів, сплачено з доходів громадян. Окрім ПДФО, до держбюджету спрямовано 421 тисячу гривень військового збору.

Тим часом, підприємці – спрощенці,які здійснюють заготівлю лісової продукцію, сплатили до місцевих бюджетів 13,7 тисячі гривень єдиного податку. Окрім того, місцеві громади отримали майже 900 тисяч гривень збору за спецвикористання лісових ресурсів.

«Нинішній сезон заготівлі більш успішний з точки зору сплати податків, аніж попередній. Ми вже спостерігаємо позитив у надходженнях від заготівельників, а сезон збору грибів ще у розпалі, - зазначає заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Богдан Шинкарчук. - Позиція представників органів ДФС та керівників виконавчої влади і місцевого самоврядування щодо обов’язкової сплати податків усіма учасниками заготівельного ринку співпадає, оскільки завдяки фіскальному контролю місцеві бюджети отримують вагомі додаткові надходження».

А щоб забезпечити належний контроль в період заготівлі фахівці органів ДФС вже кілька років поспіль працюють у складі спеціально створених при органах виконавчої влади робочих групах, що контролюють дотримання норм законодавства в ході заготівлі лісопродукції.

В Головному управлінні ДФС у Волинській області традиційно звертають увагу: волиняни, які збирають лісову продукцію – гриби та ягоди для власних потреб, не є платниками ПДФО, тобто, реалізуючи лісові ягоди та гриби на ринку, не зобов’язані сплачувати податок на доходи фізичних осіб.

Разом з тим, заготовляючи з комерційною метою дари лісу в громадян, підприємці виступають податковими агентами, відтак - повинні відобразити суму виплачених коштів у закупівельній відомості та перерахувати до бюджету належну суму податку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus