USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Як Луцька міська рада поділила 4-мільйонний пай

18 Вересня 2014 12:27
Міська рада отримала 4 мільйони гривень пайової участі. Їх уже розподілили.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міськради сьогодні, 18 вересня. Депутати розглядали зміни до бюджету. Як розповідає керівник управління фінансів Лілія Єлова, до бюджету міста уже надійшли кошти пайової участі.

Нагадаємо, під час минулого засідання сесії, депутати таки зменшили розмір пайової участі ПП «Реммеблі» за будівництво у місті ТРЦ «Порт-Сіті». Місто мало б отримали більше 6 мільйонів гривень, однак, після рішення сесії цю суму зменшили на 2 мільйони. Зауважимо також, що своєрідним вкладом у інфраструктуру міста мав бути, власне, підземний перехід біля торгового центру. Однак переходу як не було, так і немає.



Відтак, місто вже отримало 4,110 гривень. Міська рада вже вирішила, як ці гроші розподілити. Згідно з проектом рішення, 3 мільйони гривень витратять на будівництво полігону в селі Брище. До слова, на першу чергу будівництва потрібно 17 мільйонів гривень. 5 мільйонів гривень є в бюджеті розвитку. А до будівництва сортувальної станції обіцяють залучити інвесторів.

«Значить, скоро піднімемо ціну на сміття, бо інвестор захоче повернути гроші. Готуйтеся – сміття буде золоте», - додав депутат Юрій Корольчук.



Тож міська рада вже готується до облаштування полігону в селі Брище для твердих побутових відходів. Власне, як повідомив голова бюджетної комісії депутат Іван Корчук, мешканці села Брище погодилися на це будівництво за умови пільгового перевезення селян. Відтак, міська рада пообіцяла сільській громаді щороку виділяти кошти на пільгове перевезення брищан. На це потрібна сума в розмірі 150 тисяч гривень на рік. Оскільки до кінця року залишилося кілька місяців, то на 2014 рік на ці потреби міська рада планує виділити 50 тисяч гривень.

Півмільйона з цієї пайової частки обіцяють витратити на ремонт садочка на вулиці Чехова. До слова, свого часу міська рада відмовилася від цього проекту у зв’язку з економією бюджету. Крім того, 175 тисяч гривень виділять міській клінічній лікарні на ремонт сходових кліток, які перебувають у аварійному стані.

Водночас міська рада отримає з обласного бюджету 600 тисяч гривень на надання допомоги родинам загиблих воїнів АТО.

Окрім того депутати обговорили зміни загального і спеціального фондів міського бюджету. 45 тисяч гривень міська рада перерозподіляє на реалізацію програми забезпечення безпеки громадян, себто виконують попереднє рішення міськради про виділення коштів на пальне для волинської Самооборони. Щоправда, ці кошти йтимуть через «Варту порядку», яка має постачати пальне чи гроші Самообороні. Як Самооборона звітуватиметься – поки що не відомо, додала Лілія Єлова.

Ще 150 тисяч гривень має отримати департамент соцполітики на виплату матеріальної допомоги, в основному для сімей воїнів АТО.

Більше півмільйона гривень міська рада виділяє департаменту ЖКГ, зокрема, 500 тисяч гривень виділять на поточний ремонт доріг, 80 тисяч - на розмітку.

Ще 25 тисяч гривень міськрада виділяє на навчання керівників ОСББ, виконуючи підтриманий депутатський запит від депутата Анатолія Пархом’юка.

Ще 50 тисяч гривень виділяється на ремонт коридору стоматвідділення дитячої поліклініки, а 55 тисяч – на реконструкцію опалення в ЗОШ № 12. Ще 95 тисяч гривень обіцяють виділити КП «Парки і сквери». Однак, Юрій Корольчук заявив, що проти цього, оскільки в місті є ще КП «Зелене господарство» і на його думку недоцільно.

Депутати ці зміни не підтримали, але питання розглянуть під час сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
.. Показати IP 18 Вересня 2014 12:33
а 2 мільйони - що подарували Єремєєву на рекламу перед виборами??? чи чи щб знов полішукам тикав гривні..купляів голоси????
Анонім Показати IP 18 Вересня 2014 13:07
Точно, а полішуки за пляшку водки, проголосують хоч за чорта
123 Показати IP 18 Вересня 2014 14:04
Якби не Поліщук і Дячук, то місто ніколи не отримало б ці гроші. Мер хотів їх просто списати і все.
ВОНО Показати IP 18 Вересня 2014 15:08
скажіть відверто, 4110 грн що отримало місто то все, що вдалось виклянчити в місцевого князька! Решта то тільки цифри на бумазі як були цифрами ті 6 млн . І то ми не рахуємо зміну курсу доллара, коррупція нашої влади не знає меж
НІНА ЛОГІКА Показати IP 18 Вересня 2014 16:28
Долар і євро виросло завдяки таким як Єримєєв (його банку теж перепало пару грн. від Нацбанку). А ми розхльобуємо! Тож йому ці 6 міліонів навпаки треба було перерахувати: 6 млн. грн. нині вже 9900000 грн.!
Семен Показати IP 18 Вересня 2014 19:27
Перевірте діяльність "Луцькспецкомунтранс", який через суди стягує з ошуканих людей кошти за вивіз сміття, якого не здійснює.
Люди добрі Показати IP 18 Вересня 2014 21:23
Не дайте можливості єрємєєвим, іваховим, мартинякам та іншим рекетирам,злодіям, брехунам, які підтримували криваву владу знов пролізти у парламент. гроші беріть,як будуть давати, та голосуйте розумом. І не вірте, що вони якось зможуть провірити, за кого ви голосували.
потерпілі від " Бура Показати IP 21 Грудня 2014 16:30
Як Лучани могли вибрати це брехливо=зажерливе " Буратіно-Карбаса" М.Романюка з його Славком Кравчуком та ківерцівською Ларискою Соколовською ,що не керівник департаменту так падаль і ця кацапська філологша (Карп"як), що на декілька років роздуплилась ,хамло рідкісне...!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus