USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як покарали волинського суддю за аварію під Луцьком

1 Квітня 2015 10:55
Як закінчилася справа волинського судді, який влітку минулого року спричинив ДТП? Чи покарали винного? Про це та інше - в матеріалі журналіста Громадського. Волинь Оксани Петрук.

У березні, під час сесії, перед депутатами облради звітував начальник обласного управління міліції Петро Шпига. Запитували його про бурштин, “горохівське сафарі”, справи пов’язані з волинським Майданом. Хто поніс відповідальність? – напосідав на головного міліціонера депутат від партії «НашаУкраїна» Сергій Слабенко.

Я давно не відвідувала сесійну залу і була щиро подивована, що Сергій Слабенко тут присутній, адже читала у пресі, що він пішов добровольцем у військо.



До такого рішення його, швидше за все, підштовхнула прикрість, що сталася у серпні минулого року. Депутат разом із заступником голови Рожищенського районного суду Русланом Хитриком будучи “під мухою” скоїли ДТП, у якому постраждала людина. Трапилося це посеред робочого дня у селі Маяки Луцького району.



Служитель Феміди навіть спробував накивати п’ятами з місця пригоди. Інша річ Сергій Слабенко. Втікати не хотів і не міг. Бо був, з його ж слів, у “пограничному стані”. Відео, з якого було видно усі особливості “пограничного стану” дивним чином зникло з ютубу.

Ця подія стала резонансною завдяки людям, які спочатку затримали суддю Хитрика, а згодом викликали журналістів і міліцію. Правоохоронців довелося чекати близько 40 хвилин. Навіть після огляду місця пригоди слідчі відмовлялися озвучити імена винуватців аварії.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що перед тим як сісти за кермо, заступник голови Рожищенського райсуду Руслан Хитрик випив грамів 200 cорокаградусного алкоголю. Цей факт підтвердили лікарі Волинського наркодиспансеру.

Як стверджували на місці аварії очевидці, винуватця ДТП швидше за все «відмажуть» від криміналу, бо Руслан Хитрик, мовляв, окрім суддівських, має й інші зв’язки, зокрема, є зятем екс-голови обласної ради Анатолія Грицюка. Відтак, винуватця ДТП покарали штрафом.

Чимало води збігло з часу тої оказії, а суддя Хитрик й далі виносить вироки людям, які вчинили не за законом. Депутат Слабенко “строїть” головного міліціонера за те, що той не половив усіх злочинців і не покарав їх. От і мене зацікавило теж саме питання, що його озвучив Слабенко: Кого покарано? З ним я і звернулася до Прокуратури області. Адже саме цей орган розслідує справи, в яких замішанні судді.

Запит Прокурору Волинської області

Відповіли. Криміналу у діях судді не знайшли. Матеріали справи спрямували в УДАІ УМВС України в області для вирішення питання щодо притягнення до адміністративної відповідальності. До Вищої кваліфікаційної комісії суддів України скеровано скаргу щодо неналежної поведінки судді з вимогою притягнути його до дисциплінарної відповідальності. Це було ще у вересні 2014. Станом на сьогоднішній день, відповідь на цю скаргу в прокуратуру області так і не надійшла.

ВІДП НА ЗАПИТ ДТП 12.08.2014



Я вирішила сама запитати, якого висновку дійшла Вища кваліфікаційна комісія суддів України відносно Руслана Хитрика за півроку. Але чи ж дадуть відповідь журналісту з периферії, якщо ось так просто ігнорують скарги прокуратури?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
А ндрій Показати IP 1 Квітня 2015 11:09
Суддя,Тойота,от аби їхав дядько на Запорожці і не включив ближнього світла, це б був би злочин.Це все нагадує сценку, коли лікар, з цигаркою в зубах. переконує пацієнта в шкідливості паління...От така в нас вибіркова невідворотність покарання за вчинений злочин...Чекаємо третього Майдану,який назвемо "50 відтінків свободи",як у відомій трилогії...
Юрист Показати IP 1 Квітня 2015 11:54
Як це "депутат разом із заступником голови суду скоїли ДТП"? Вони двоє сиділи за кермом? Чого ви до того Слабенка вчепилися? За кермом його не було, сесії в той день не було, на державній роботі він не працює. Ну випив чоловік, ну сів на пасажирське сидіння до заступника голови суду. І що? Чого ви ту фотографію скрізь вивішуєте. А де фото Хитрика, який був за кермом і який причетний до тієї ДТП? Слабо?
Читач до Юрист Показати IP 1 Квітня 2015 12:08
Підтримую!!!!!!!!!!!!!!! Хочите про Хитроика - пишіть, а до чого тут "гнати" на Слабенка. Ви ніколи не пили??? Чи Слабенко когось ображав, бив і т.д.??
Санек до Читач Показати IP 2 Квітня 2015 00:19
ой давайте ще йому корону одінемо, прям сама порядність і чистота...алкаш алкашом погоняє в обл раді..ганьба
Вася Показати IP 1 Квітня 2015 12:18
обманщики я його бачив!!!ходе як живий
Лучанин Показати IP 1 Квітня 2015 12:53
Слава Україні. не розумі за що люди віддавали своє життя на майдані. й тоді писав нічого не змінется поки самі того сцддю на мило не пустимо. і син суддя хабарник і тато хабарник лікар в Ківерцях все життя на хабарах. А молоді кравиві хлопці гинють в АТО зихищаюи тихий сон судді Хитрика . і його долари в сейфі- СЛАВА УКРАЇНІ
Зек Показати IP 1 Квітня 2015 12:58
Респек і уважуха такому судді. з таким можна вирішувати питання
читач 2 Показати IP 1 Квітня 2015 13:05
А хтось бачив чесного СУДДЮ ? Напевне тільки в кінофільмах. Декілька раз народні обранці піднімали питання-всіх звільнити.І набрати нових-не забруднених системою.А так всі куми .брати.племінники.Голова Апеляційного.господарського-незмінні люди.Звичайно можна одного чмирити-але на його місце інший приходить.ТРЕБА ВСІХ В САД. ЦЕ ЛЮДИ-ЯКІ СТВОРИЛИ СОБІ КАСТУ НЕДОТОРКАНИХ.А НАСПРАВДІ ГНИЛЬ.
марек Показати IP 1 Квітня 2015 13:31
та хто того суддю покарає. в житриків вся родина така хитра
Каламбаха Показати IP 1 Квітня 2015 13:57
Зараз прийде Михайло Шелеп і буде "ага!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus