USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як уникнути штрафів підприємцям, які досі не встановили касовий апарат

31 Липня 2015 08:52
Підприємці-спрощенці, які досі не встановили реєстратор розрахункових операцій (РРО), можуть уникнути штрафів, якщо до 1 серпня укладуть договори на постачання касових апаратів, – повідомляють у Головному управлінні ДФС у Волинській області.

До слова, безпосередньо встановити та почати використовувати РРО підприємці повинні не пізніше 1 січня 2016-го року.

Відтак, штрафні санкції у період з 1 липня 2015 року до 1 січня 2016 року не застосовуватимуться до суб`єктів господарювання, які до 1 серпня 2015 року уклали договори на постачання РРО, включених до Держреєстру РРО, і ввели в експлуатацію такі реєстратори до 1 січня 2016 року.

Фахівці ГК відомства на Волині особливо наголошують, що проводити технічне обслуговування – а це опломбування, ремонт тощо закон дозволяє лише через центри сервісного обслуговування.

У випадку ж, якщо сервісна організація не забезпечила гарантійний ремонт касової техніки у 7-денний строк і не ввела в експлуатацію належним чином зареєстрованого на суб`єкта господарювання резервного РРО, до центрів сервісного обслуговування застосовуються фінансові санкції. Розмір штрафу за ігнорування норми щодо введення в експлуатацію РРО – 5 мінімальних зарплат, встановлених законом на 1 січня податкового (звітного) року.

У своїй діяльності представники бізнесу повинні врахувати, що не підлягають виключенню з Держреєстру моделі РРО, що раніше пройшли первинну реєстрацію та використовуються суб`єктом господарювання, до закінчення строку їх служби. Строк між первинною реєстрацією РРО та датою їх виключення з Держреєстру не повинен бути меншим 7 років.

Нагадаємо, що ці законодавчі зміни передбачені Законом України від 01.07.2015 року № 569-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» (опублікований у виданні «Голос України» від 23.07.15 р. № 131»).

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, хто з 1 липня повинен встановити касовий апарат.

Також редакція повідомляла, що волинські підприємці вийшли з протестом і вимогою до влади «не вбивати малий бізнес».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Біма Показати IP 31 Липня 2015 14:22
Так із Віндовсом було. Спочатку штрафували. Далі з'явилась фірма, яка за певну плату укладала договір, ніби то колись, через кілька років та фірма поставить ліцензійний Віндовс. Далі всі те забули, і все стало на круги своя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus