USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Премії, які отримував волинський «Беркут», та що їм обіцяли, крім грошей

24 Лютого 2014 08:38
За декілька місяців перебування на Майдані у Києві, окрім основної заробітної плати, бійці волинського «Беркуту» отримували «заохочувальні премії» у розмірі від 5 до 15 тисяч гривень. Також, за останнє відрядження силовикам обіцяли по квартирі.

Зауважимо, що суми, які отримали «беркутівці», дуже відрізнялись – хтось за два місяці отримав 7 тисяч, хтось – 12. Більшість з чоловіків розповіли, що ні в яких відомостях, коли отримували гроші, не підписувались. Премії видавав готівкою командир волинського підрозділу «Беркуту» Дмитро Беляєв.

Під час публічного допиту спецпризначенець вийшов на сцену луцького Майдану та розповів, що це за кошти, і звідки вони. У відомстві пояснювали, мовляв, це грошова компенсація на проживання в Києві (зауважимо той факт, що зі слів силовиків, всім їх забезпечили, а в «самоволки» вони не ходили).

Інформацію про те, що, мовляв, він отримував набагато більші суми, але частину передавав обласному керівництву міліції як «відкати», чоловік категорично заперечив:

«Гроші видавали безпосередньо мені, під розписку. Коли я їх отримував, вже були розпаковані по пакетах. Перший раз отримав близько 150-200 тисяч гривень – на всіх волинських. Роздавав особовому складу у присутності помічника депутата-регіонала. Він все перераховував і звіряв суми».

Сума винагороди росла прямопропорційно з напругою на Майдані. Вже за друге відрядження чоловікам обіцяли квартири у Луцьку:

«Генерал-лейтенант міліції Ратушняк тоді пообіцяв для кожного бійця спецпідрозділу квартиру в обласному центрі».

Сам чоловік як «преміальні» отримав 20 тисяч гривень. Також зазначив, що всі командири обласних підрозділів «Беркуту» 20 грудня 2013 року отримали винагороди - іменні пістолети.

Зі сцени Майдану Дмитро Беляєв заявив, що кошти, отримані як премії, він готовий віддати сім’ям загиблих, оскільки ці гроші – криваві.
Керівник «Правого Сектору» на Волині Павло Данильчук зазначив, що силоміць відбирати гроші у «беркутівців» не будуть. Мовляв, це рішення має приймати кожен особисто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Сергій Показати IP 24 Лютого 2014 08:45
Який Данильчук діловий!!! Ну ну , побачимо!!
троль анінім Показати IP 24 Лютого 2014 09:17
поки не осівся, треба гнати, ато геть осмілів!
Правда Показати IP 24 Лютого 2014 09:18
Люди стояли під кулями так само як і майданівці. Виконували свої обов*язки. А тепер за свою службу мають віддати гроші? Цікаво куди вони підуть? В особистий карман Пана Данильчука?
Проти влади Показати IP 24 Лютого 2014 09:28
Цікаво чи сам Данильчук служив в армії? Чи тільки язиком чесати вміє?
http://www.volynpost до Проти влади Показати IP 24 Лютого 2014 11:46
Гурський Павло Петрович,чи служили ви в Армії ?? Ні, не служив.
европа Показати IP 24 Лютого 2014 09:30
правий сектор,це сила,беркуту см.ерть.Слава Украини!.
Небайдужий Показати IP 24 Лютого 2014 09:37
Мдаааа, правий сектор у Луцьку на чолі із цим вилупком, який і дня не працював, дискредитував себе повністю. Дивіться щоб вас народ на коліна не почав ставити
народна Довіра Показати IP 24 Лютого 2014 09:46
Вони виконували наказ
Анатолій Показати IP 24 Лютого 2014 09:47
ПЕРЕМІЇ, ЯКІ ОТРИМУВАВ - помилка "ПРЕМІЇ"
ТАк Показати IP 24 Лютого 2014 09:52
Данильчук, ти що відчуваєш себе богом, чи суддею? Ти скотина неграмотна, Геть з Волині на РІвненщину!!! Ти скільки раз нам обіцяв що спецзасоби міліції та ВВ ти направиш всю до Києва до побратимів. Ти скільки раз обіцяв привселюдно, що ти сам їдиш до Києва до наших побратимів. Але ти так і щити та бронежилети з дубинками і не передав, сам боягуз до Києва жодного разу не приїхав!!! Динильчук -ПОЗОР,. ЗРАДНИК!!! Сам є депутатом міськради, значитить ти також причетний до донецької системи царька. Скільки ти сам разів партії міняв?. Автомайдан, Народна самооборона -МОЛОДЦІ! Правий сектор Луцька на чолі Данильчука - позор, та зрадники наших герої -НАЦИСТИ.
Пересічний до ТАк Показати IP 24 Лютого 2014 11:17
Багато хто запитує у коментарях на цьому сайті чому Данильчук не поїхав до Києва як і обіцяв після штурмів УМВС та Прокуратури. Все дуже просто: "Якщо куля в лоб, то куля в лоб". Головне ляпнути, щоб викликати прихильність натовпу, а там вже якось буде.
свідок Показати IP 24 Лютого 2014 09:59
Хлопці Данильчука зранку біля ОДА бігали з автоматами та карабінами...!!! Це що робиться???!!!
пипець Показати IP 24 Лютого 2014 10:11
ще ми нахлебаемось
діти Показати IP 24 Лютого 2014 10:56
данильчук грає в ігри. а побачимо чим він буде кращий. щось дуууууууууже не віриться. але є ще люди. майдан це ще не всі люди треба пам"ятати
філолог Показати IP 24 Лютого 2014 13:10
Шановні журналісти! Ну пишіть же ви грамотно! Немає в українській мові виразу "в якості премії", "в якості винагороди". Це калька з російської мови "в качестве..." Давайте будувати грамотну Україну. Я розумію, що це суті не міняє, але ж кожен на своєму місці!
сергій Показати IP 24 Лютого 2014 14:50
Данильчук на сьогодніший день відчуває себе переможцем, але вся його перемога - це створення хаосу в місті, але ж він не задумується над тим, що Бог на небі є і незабаром він заплатить за свої нібито"справедливі" діяння. Ви подивіться кого набирають в самооборону!!! та це ж смішно, щоб діти, які нічого важчого, ніж пляшка з пиво в руках не тримали, раніше судимі особи, яким тільки за щастя пошматувати міліцію, яка колись посадила їх в тюрьми за наркотики ,згвалтування та розбої!!!!!!!
!!! Показати IP 25 Лютого 2014 16:16
Люди ви що хворі на голову...ви забули скільки людей загинуло на Майдані...ви забули як беркут роздягнув чоловіка і з голого знущався і фотографував...та Беркут і усе що з ним повязано це СОРОМ України, ви говорите вони виконували наказ? якщо народ стояв за ідею з палицями і щитами то СВОЛОТА - БЕРКУТ стояв за ЛАВЕ яке їм передавали в пакетах зі зброєю. В них був вибір, але жага грошей взяла гору. А Данильчук що когось вбив?...ні!...вкрав?...ні...принаймі він і його хлопці можуть вільно зайти в кабінети до тих хто зажерся і до яких ви шановні без конверта ні ногою. Вони змогли "взути" таких дядьків як Колісник, Башкаленко і т.д. тих на кого очі закривали наша до безмежності З А Х А Б А Р Л Е Н А прокуратура і міліція...і Ви ті які сидите і говорите про того хто хоч щось робить з цим усім бидлоттям, самі що зробили?
??? Показати IP 25 Лютого 2014 19:16
вони беркут виконували наказ генералів чому ви ставите Біляева на коліна а не терещука
Оксана Показати IP 26 Лютого 2014 13:32
Люди добрі! Неправильно це все! Хто вам дав право так принижувати людей? Для цього існують суди!Ми ж йдемо у Європу, а ви вчинили таке привселюдне приниження... ви гадаєте, що люди, яких ви принизили розкаялися? - мало віриться...((((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus