USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ЄС відтермінував 600-мільйонний транш для України

30 Вересня 2016 12:54
Третій транш фінансової допомоги від Євросоюзу у розмірі 600 мільйонів євро перенесли на початок 2017 року.

Про це повідомив заступник міністра фінансів України Юрій Буца під час виступу на «Українському фінансовому форумі», - передає "Інтерфакс-Україна".

«У нас перенесений третій транш на 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги. Ми сподіваємося залучити його на початку наступного року», – зазначив він.

Третій транш ЄС став можливим після надання Україні $1 мільярда позики від Міжнародного валютного фонду. Її МВФ виділив 14 вересня. За виділення допомоги проголосували всі члени ради директорів МВФ, крім Росії. Москва наполягала, що надання фінансової допомоги Києву слід призупинити до погашення боргу перед РФ у розмірі 3 мільярдів доларів.

Україна неодноразово вимагала реструктуризації цього боргу. Кредит був виданий Росією за часів президентства Віктора Януковича. МВФ в 2015 році скасував заборону на фінансову підтримку країн, що не погасили свої державні борги.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк висловив упевненість, що отримання чергового траншу фінансової допомоги допоможе Україні обслуговувати зовнішні борги і підтримувати курс гривні.

Це вже третій транш фінансової допомоги, схваленої МВФ. Вона виділяється в рамках чотирирічної програми підтримки української економіки, яку фонд запустив у 2015 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
кекс Показати IP 30 Вересня 2016 14:01
скільки не давай -багаті стають багатшими а народ ніщає!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus