USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

З Волині намагалися «викачати» 30 мільйонів податку

9 Жовтня 2015 11:25
Підприємства, які є великими платниками податків ДФС, намагалася перевести на реєстрацію в інші регіони. Але вже до листопада офіс великих платників податків планують створити у Луцьку.

Про це стало відомо під час зустрічі з представниками Волинського обласного об’єднання організації роботодавців сьогодні, 9 жовтня.

Так, у серпні цього року ДФС розіслала великим волинським підприємствам повідомлення про те, що частина великих платників податків має бути переведена в офіс великих платників податків у Львові, Одесі або Києві.

Офіси великих платників податків були створені у 2000 році на базі міських інспекцій для проведення експерименту з метою поліпшення сплати податків великими платниками після налагодження між ними та податковою адміністрацію партнерських відносин.

А у 2012 році голова ДПСУ Олександр Клименко підписав наказ про створення Центрального офісу з обслуговування великих платників податків.

Тодішній головний податківець України, який нині переховується від українського правосуддя, переконував, що такі кроки значно поліпшують процедури адміністрування податків і зборів для бюджетоутворюючих підприємств, зокрема ПДВ. Зрештою, нині ж такі дії розцінюються неоднозначно, оскільки збір великих платників податків України всього у трьох містах виглядає як концентрація великих грошей для подальших схем.

Як розповів перший заступник голови ГУ ДФС Волині Віталій Чуй, свого часу коли з відання волинських податківців «пішли» «Волиньгаз», «ПАККО-Холдинг», то адміністровані податки в області зменшилися на 70 мільйонів. Але тоді це було на розсуд платника, нині ж статтю про можливість відмови виключили.

Якщо ж підприємства, яким цього року сказали перейти на обслуговування до Львова, таки підуть, то Волинь втратить ще 30 мільйонів гривень адміністрованих податків.

Тоді ж, зауважив голова ОДА, в ДФС пообіцяли, що офіси великих платників податків будуть створені у обласних центрах, у тому числі й в Луцьку. Та 2 тижні тому підприємства почали отримувати з ДФС, що їм треба бути готовими перевести реєстрацію в Львів, Одесу чи Київ.

З цього приводу в Києві відбулася зустріч голови ОДА з главою ДФС.

Роман Насіров пообіцяв, що протягом місяця офіс великих платників податків буде створений в Луцьку. Відтак, великі платники податків залишаються на Волині.

Зауважимо, в Луцьку планують відкрити не самостійний офіс, а філію Львівського офісу. Тут мають працювати 20 фахівців. Нині вирішується питання з визначенням місця, де перебуватиме офіс, повідомив Віталій Чуй.

Разом з тим, в області таким чином, сподіваються згодом повернути на обслуговування і ті підприємства, яких перевели раніше на обслуговування до Львова. Але це, вочевидь, буде складніше, аніж просто створити філію офісу обслуговування великих платників податків.

Зауважимо, критерієм для визначення великих платників податків є обіг в розмірі 500 мільйонів гривень за 4 звітні періоди або 20 мільйонів сплачених податків за один звітний період.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
колишній податківець Показати IP 9 Жовтня 2015 21:42
Створення офісу обслуговування великих платників податків - це лише спроба "роздути" штати. Невже підрахунок сплати одного мільйона податків обходиться важче, ніж одної тисячі?
13 Показати IP 10 Жовтня 2015 00:10
ДОГРАЮТЬСЯ НЕНАЖЕРИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus